2019-06-07 05:03:30• hírek • Bede Emőke

A szokottnál hosszabb ideig fog tartani a hétvégi kamionstop

A magyarországi határőrizeti szervek arról értesítették a romániai kollégákat, hogy nyugati kereszténység pünkösdje miatt szombat este kamionstop lép érvénybe Magyarország területén – közölte a Román Határrendészet.

Mint közlik, június 8-án, román idő szerint 23 órától, júnis 10-én, 23 óráig Magyarország területén korlátozzák minden olyan gépjármű forgalmát, amely 7,5 tonnánál súlyosabb. Az intézkedést a pünkösd ünnepe és az emiatt kiadott hivatalos szabadnap indokolja. A határrendészet ezzel kapcsolatban arra hívja fel a kamionosok figyelmét, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a teherautókra, melyek veszélyes árut, élő állatot vagy romlandó árut szállítanak. A fentebb említett időszakban a teherautóknak kötelező módon a parkolókban kell várakozniuk, útjukat pedig hétfőn, 23 óra után folytathatják. A személyautókat az intézkedés nem érinti.


A két ország illetékes szervei folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a hétvége során, a kamionstop lejártával pedig megnyitják az összes rendelkezésükre álló sávot, hogy a teherautók torlódása minél hamarabb megszűnjön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: