2010-12-23 11:30:29• hírek • Szatmár.ro

A szociális gondok kezelésének érdekében

A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által kezdeményezett projekt első szemináriuma kedden vette kezdetét. Az augusztusban elindított projekt célja a helyi közösségek szociális gondjainak hatékonyabb megoldása és kezelése.

A projekt célját Szatmár megye polgármesteri hivataliban dolgozó és szociális problémákkal foglalkozó személyek továbbképzése során fogják elérni. Az első szemináriumon a kutatás jelenlegi állásáról a Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetői, Marc Adrian igazgató és Dragos Mariana projektmenedzser számoltak be.

„A szociális szolgáltatások decentralizációja a Szatmár megyei közigazgatási hatóságok alkalmazottainak képzése által" nevű projekt elsődleges célja, a szociális asszisztensek továbbképzése és a megye szociális problémáinak feltárása, a szociális helyzet felmérése és a problémák kezelése. Marc kifejtette: a polgármesteri hivatalok és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság közötti együttműködésére korábban sem volt panasz, és remélhetőleg ezután is problémamentesen tárják fel a szociális gondokat a projekt segítségével.

A projekt összértéke 716.001 lej, és tizenkét hónapot ölel fel. Az első négy hónapban felmérték a 64 közösség szociális gondjait, és egy tanulmányban megállapították a megye szociális diagnózisát. December 22-től elkezdődött a szociális gondokkal foglalkozó személyek továbbképzése, akiknek egyik fele szociális asszisztensé fejlesztheti magát, a másik fele pedig a projekt hirdetésével és fejlesztésével foglalkozik majd.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: