2012-08-02 13:35:32• hírek • Póti Orsolya

A szlovák hagyományokat népszerűsítik

Danku Pál,
Danku Pál, "A Szlovák kultúra és hagyományok népszerűsítése" elnevezésű rendezvény szatmári koordinátora.

A Romániai Szlovákok és Csehek Demokratikus Szövetsége (UDSCR) szervezésében augusztus 5-6. között kerül sor a „Szlovák kultúra és hagyományok népszerűsítése" elnevezésű rendezvénysorozatra - tudtuk meg Danku Páltól, a rendezvény Szatmár megyei koordinátora.

A Romániai Szlovákok és Csehek Demokratikus Szövetsége, Lajosvölgyhutai (Huta-Certeze) és a bujánházai (Boineşti) helyi szervezetek szervezésében két napos rendezvénysorozatra kerül sor augusztus 5-6. között.

"A Szlovák kultúra és hagyományok népszerűsítése" elnevezésű rendezvény keretében augusztus 5-én, vasárnap az érdeklődők a Bujánházán cserpataki Cerovina ifjúsági néptáncegyüttes előadását tekinthetik meg. Az együttes tagjai ugyanaznap 18 órától a helyi római katolikus templomban szlovák népszokásokról, jellegzetes ételekről, népviseletről tartanak előadást.

Hétfőn 10 órától, a lajosvölgyhutai római katolikus templomba szentmisére várják a találkozó résztvevőit, 12 órától ebédre, majd kötetlen beszélgetésre kerül sor.

A program szerint 15 órától újból a szlovák ifjúsági néptáncegyüttesé lesz a főszerep, majd szeretetvendégséggel zárul a nap. A kétnapos rendezvényen a civil szervezet országos elnöke, Adrian Miroslav Merka parlamenti képviselő is jelen lesz.

A szervezők célja a bujánházai és a lajosvölgyhutai szlovákok hagyományainak felelevenítése, életben tartása, s ez a cél az országos szövetség munkaprogramjában is kiemelt helyen szerepel - mondta el Danku Pál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: