2012-01-18 13:38:30• hírek • Szatmar.ro

A szívinfarktus újabb rizikófaktorai

A Warwick Egyetem professzorai szerint, azok a személyek, akik túlfeszített munkatempóban dolgoznak, későn térnek nyugovóra és kora reggel ébrednek, nagyobb eséllyel fognak színproblémáktól szenvedni, illetve szívinfarktust vagy agyvérzést kapni, mint azok, akik eleget alszanak, időben fekszenek és kelnek.

A kutatást nyolc ország, több mint félmillió állampolgárán végezték. Mint kiderült, a napi hat óránál kevesebb alvásnak számos egészségre gyakorolt negatív hatása van, amit ezidáig is tudtunk, a kutatók szerint ugyanakkor a túl sok alvás is hasonló tüneteket produkálhat. Nem az alvással van gond, hanem a túlzott alvás szükségletével (több, mint kilenc óra), ami sok esetben egyes szívbántalmak meglétére figyelmeztet - állítják a kutatók.

Ugyanakkor azok, akik keveset alszanak, felborítják szervezetükben az alváshormonok egyensúlyát, ebből kifolyólag megnő az étvágyuk is - későn étkeznek, napközben is állandó éhségérzetük támad - ami elhízáshoz vezet. Mindez tulajdonképpen egy láncreakciót indít el, aminek következménye szívinfarktus vagy agyvérzés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: