2015-06-24 18:35:16• hírek • Kocsis Zoltán

A szívével döntött és nem lett a Békéscsaba edzője Csík

„Nem voltam túl határozott, amikor megkerestek, ezért nem engem választott a Békéscsaba. A szívemmel döntöttem, mert nehéz lett volna itt hagyni a családot, a kollégákat és azt a munkát, amit nyolc éve elkezdtünk", foglalta össze az elmúlt napok eseményeit a Szatmár.ro megkeresésére Csík Tibor.

A Steaua korábbi védője elismerte, megkereste őt a Békéscsaba vezetősége és felajánlották neki: legyen a magyar harmadik osztályban, az NB III-ban szereplő második csapat edzője. „Tisztában vagyok azzal, hogy az Olimpia rendkívül nehéz anyagi helyzetben van. Ezzel szemben Békéscsabán mind az anyagi, mind a szakmai feltételek biztosítottak....", tette hozzá.

A viharsarki lila-fehérek így másik szakember után néztek, Csík Tibor pedig maradt az Olimpia élén. Már ha lesz egyáltalán Olimpia ősztől. A klub ugyanis rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, a városi tanács ugyanis rendre megtagadja az anyagi támogatást. „Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a klub vezetősége korábban kicsit túlköltekezte magát. A minimumra csavarva a gázt azonban ezt a hibát ki lehet javítani. Mi azonban semmit nem kaptunk. Pedig most értünk oda, hogy a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munka kezd beérni. Azok a gyerekek, akikkel akkor elkezdtünk dolgozni, mostanra értek oda, hogy jövőre ők alkotják majd a keret nagy részét", mondta Csík.

A csapat az egész szezonban nem kapott meccsprémiumot és elmaradt a beígért célprémium is, ami a felsőházi rájátszásért járt volna - meg is látszott a csapat teljesítményén. Ráadásul a fizetések is elmaradtak - lassan három hete.

Ilyen helyzetben felmerül a kérdés, van-e értelme annak, hogy az Olimpia II. a harmadik osztályért küzd, ami nagyobb kiadásokkal jár. „Ezek a gyerekek az egész szezonban egyetlen vasat sem kaptak. Megnyerték a megyei bajnokságot, a megyei kupát - most mit mondjunk nekik, hogy ne játszottak volna jól vagy nem játszanak jól az osztályozón?", teszi fel a költői kérdést Csík.

„Végre elértük, hogy a felnőtt csapat gerincét szatmáriak alkotják. Ezen kívül közel háromszáz gyerek futballozik az Olimpia korosztályos csapataiban. Mind szatmári gyerekek. Nem értem, egyesek célja az, hogy szétzilálják, amit nyolc év alatt felépítettünk?", folytatja a szakember.

Csík már elkészítette a felkészülés edzési tervét, mely szerint július 6-án kezdenék a munkát. Barátságos meccseket is lekötöttek a Nagyvárad, a magyarországi Cigánd és Kisvárda mellett az NBI-es Diósgyőr ellen is....csak az nem biztos, hogy az Olimpia tudja-e vállalni a második osztályú szereplést.

Nem csak Szatmárnémetiben vannak azonban gondok - jelzi ezt, hogy még nem tudni, két 14 csapatos vagy egy 20 csapatos csoportban szervezik-e meg a Liga2 következő idényét. Jelenleg úgy néz ki, utóbbira van nagyobb esély. Ennek függvényében dőlhet el, hogy augusztus 15-én vagy 22-én startol a pontvadászat.

Reméljük, az Olimpia részvételével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: