2018-03-06 07:39:03• hírek • Oszkó Viktória

A szivárvány minden színében: nyílt nap a Kölcseyben

Március 5-én délután 17:00 órára szinte zsúfolásig megtelt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium kantinja: izgatott gyerekek és még izgatottabb szülők foglalták el a sorban elhelyezett székeket.

Minden gyerek nyakában névtáblácska lógott, amit még a bejáratnál rögtönzött regisztráció során adtak át a Köfedisz tagjai az érkezőknek. Miután mindenki megérkezett, Pataki Enikő, az intézmény igazgatója ragadta magához a szót, köszöntötte a leendő iskolásokat és hozzátartozóikat, majd átadta az irányítást az iskola tanító nénijeinek.


A tanítónők hamar összegyűjtötték az ácsingózó gyerekeket és egy hatalmas körbe vonták őket, hogy együtt játszhassanak és megtapasztalhassák, milyen érzés egy nagy iskola közösségében lenni. A gyerekek hamar megbarátkoztak a helyzettel, a körtáncokban, játékokban, éneklésekben aktívan részt vettek.



A gyerekeknek a Kölcsey is saját témával készült, a közös foglalkozást, a gyermekdalokat mind-mind a szivárvány és a színek köré összpontosították. A kicsik amellett, hogy nagyon élvezték például a színpompás meglepetés lufikat, rögtön színek szerint csoportokba is verődtek, ezzel is gyakorolva, játékosan tanulva egy kicsit.


Miután a gyerekek játéka véget ért, a Köfedisz tagjai a tanító nénik segítségével félrevonultak a csapattal, hogy együtt elkészíthessék az említett szivárványt egy rövid kézműves foglalkozáson, hogy aztán hazavihessék magukkal a színeket és a boldog perceket emlékbe, amiket az első előkészítős napjukon közösen szereztek.



A gyerekek elvonulása után ismét Pataki Enikő állt mikrofon elé, hogy bemutassa a szülőknek az iskolát, annak tevékenységét és az intézmény mindennapi életét. „A Kölcseybe járni részben élmény, részben felelősség számunkra is, hiszen aki intézményünket választja, azért választja, mert minőségi oktatást szeretne kapni és mi erre nagyon törekszünk” – hangzott az igazgatónő beszédében.


A nyílt napon megközelítőleg 32 gyerek vett részt, és olyan szülők is ültek a sorok között, akik egyedül érkeztek. Nem titok az sem, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba rendre túljelentkezés van. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy idén egy 25 fős előkészítő osztály fog indulni Kallós Enikő tanító néni vezetésével. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: