2012-03-13 23:45:39• hírek • Kocsis Zoltán

Drámai végjátékban jutott tovább a Marseille Milánóban

A Milan, a Benfica, a Barcelona és az APOEL Nicosia után újabb két csapat, a Bayern München és az Olympique Marseille is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőibe. Még két hely kiadó.

A nyolcaddöntők sorsolásakor az Inter és az Olympique Marseille párharcát a forduló egyik rangadójának nevezték ki. És a két gárda nem is maradt adós! Noha egyik meccs színvonala sem verdeste az egeket, az izgalmakra nem lehetett panasz.

Miután az első meccs utolsó pillanataiban kapott gól miatt 1-0-ás hátrányból indult az Inter, Wesley Sneijder és Diego Milito az első negyed órában könnyen lenullázhatta volna a lemaradást - ha Steve Mandanda nem mutat be két bravúrt. A hazai helyzetekre Loic Remy válaszolt egy fejessel, majd olasz mezőnyfölényben telt el a félidő - minek végén még Diego Forlan fejelt a francia kapu mellé. A második játékrészben is kiegyenlített küzdelem folyt, ahol sajnos a harc dominált és nem a labdarúgás.

Mindez egész a 75. percig, amikor egy szöglet utáni kavarodásból Milito meg nem szerezte a várva várt Inter gólt. Ezt követően a hazaiak előtt még két gólszerzési lehetőség is adódott, ám nem tudtak élni vele. Már mindenki a hosszabbítást várta, amikor a 90. percben Mandanda kirúgását követően Brandao - nem teljesen tudatosan - háttal átvette a labdát és kiegyenlített.

Ezzel el is dőlt az OM továbbjutása, még akkor is, ha a 93. percben Mandanda elütötte Giampaolo Pazzinit. A kapus pirosat kapott, a csatár berúgta a büntetőt - ám ez már csak a statisztikának szólt.

Ayew ezúttal nem lőtt gólt, de így is továbbjutott az OM

A Bayern München szintén egy gólos hátrányból indult a Basellel szemben - a svájciak számára rossz előjel volt, hogy a bajorok a német bajnokság szombati meccsén hét gólt rúgtak a Hoffenheimnak. A Basel meg is ismerhette, milyen az, amikor meghúzogatják az oroszlán bajuszát!

Arjen Robben már a 11. percben ledolgozta csapata hátrányát. Yann Sommer védései még egy ideig versenyben tartották a Baselt, ám a vendégek a szünet előtt rogytak meg először: Thomas Müller a 42, Mario Gomez pedig a 44. percben talált be.

A második félidőben pedig, mint egy bokszoló, a Bayern padlóra vitte ellenfelét: Gomez további három gólt lőtt - egyaránt Franck Ribery passzaiból - , végül pedig Robben állította be a 7-0-ás végeredményt. Négy nap, tizennégy rúgott, egy kapott gól - ez a bőrnadrágosok utóbbi két meccsének mérlege.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók (összesített eredmény):
Inter - Olympique Marseille 2-1 (2-2, idegenben lőtt gólokkal)
gólok: Milito (75.), Pazzini (96.), illetve Brandao (90.)

Bayern München - Basel 7-0
gólok: Robben (11., 81.), Müller (42.), Gomez (44., 50., 61., 67.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: