2012-03-15 00:15:46• hírek • Kocsis Zoltán

A szezon egyik legjobb meccsén jutott tovább a Chelsea

Ami nem sikerült az Arsenalnak a múlt héten a Milan ellen, az összejött a Chelsea-nek a Napoli ellenében: a sírból visszahozta továbbjutási esélyeit és egyetlen angol együttesként bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A mezőnyt a Real Madrid tette teljessé, amely főleg a második félidőben hengerelt a CSZKA Moszkva ellen.

Londonban a Napoli 3-1 arányú előnyének tudatában lépett pályára és bizony ott kezdte a találkozót, ahol az előzőt abbahagyta: az első negyedórában Marek Hamsik, Edinson Cavani és Ezequiel Lavezzi is gólt szerezhetett volna, Petr Cech többször is nagyot védett. Ez a roham meglepte a Chelsea-t, amely azonban egy idő után kezdett magához térni. Mi több, a 28. percben Ramires bal oldali beadása után Didier Drogba fejjel meg is szerezte a vezetést az angoloknak. Pazar ütemben folytatódott a találkozó, az egyik kapu előtt Daniel Sturridge és Michael Essien, a másik előtt pedig Lavezzi került közel a gólszerzéshez, a sípszó előtti pillanatokban pedig az olaszok kapitánya, Paolo Cannavaro mentette becsúszva a gólvonal közeléből David Luiz lövését.

A második félidő gyakorlatilag John Terry fejes góljával kezdődött, a védő egy szöglet után bólintott jó helyre - továbbjutásra állt ekkor a Chelsea. Nem sokáig, mivel hét perccel később Gökhan Inler egy bombagóllal szépített - előny a Napolinál.

Hasonlóan öldöklő iramban folytatódott a meccs és Morgan de Sanctis pillanatai következtek: az olasz kapus előbb Braniszlav Ivanovics, majd Drogba lövéseinél védett nagyot. Akárcsak a másik kapuban Juan Zuniga szólója után Cech. A 75. percben aztán újabb gólt lőtt a Chelsea, kiegyenlítve ezzel az összesített állást: Andrea Dossena kezezése után Frank Lampard büntetőből talált be. Jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás percei Hamsik kapáslövésével kezdődtek, majd de Sanctis hibájával folytatódtak, ám Fernando Torres az üres kapu mellé gurított. Nem úgy Ivanovics, aki a 105. percben Drogba középre passzolt labdáját a felső kapufa alá vágta. Mivel a hosszabbítás második félidejében a Chelsea remekül tördelte a játékot, a fáradt Napoli pedig igazán nagy helyzetig sem jutott, a szerb védő gólja angol továbbjutást jelentett.

Dossena kezezése döntőnek bizonyult fotó: chelseafc.com

Az est másik meccsén a Real Madrid 1-1-es első meccs után esélyesként fogadta a CSZKA Moszkvát. Az első nagy helyzetet azonban a vendégek alakították és hagyták ki, amikor a 8. percben Seydou Doumbia a kapu fölé bombázott. Erre rögtön jött a hazai válasz, Cristiano Ronaldo lövését Szergej Csepcsugov hárította. A következő nagy helyzetig tíz percet kellett várni, akkor Kaká tévesztett célt. Három perccel később viszont már jól tálalt Gonzalo Higuain elé a brazil, az argentin meg is szerezte a vezetést a spanyoloknak.

A fordulás után csak tíz percet kellett várni az újabb találatra, ekkor Sergio Ramos passza után Ronaldo küldte kapuba a labdát. Negyed órával később már három volt a spanyolok előnye, Mesut Özil volt a feladó, Karim Benzema pedig a gólszerző. Hét perccel később Goran Tosics még szépített, a ráadás perceiben azonban Ronaldo ismét betalált, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A Milan, a Benfica, a Barcelona, az APOEL Nicosia, az Olympique Marseille és a Bayern München után tehát a Chelsea és a Real Madrid jutott be a legjobb nyolc csapat közé. Érdekesség, hogy a müncheniek és a londoniak mellett csupa dél-európai gárda.

A negyeddöntők és az elődöntők sorsolását pénteken tartják az Európai Labdarúgó Szövetség Nyonban található székhelyén.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágó (összesített):
Chelsea - Napoli 3-1, hosszabbítás után 4-1 (5-4)
gólok: Drogba (28.), Terry (47.), Lampard (75., 11-es), Ivanovics (105.) illetve Inler (55.)

Real Madrid - CSZKA Moszkva 4-1 (5-2)
gólok: Higuain (26.), Ronaldo (55., 92.), Benzema (70.) illetve Tosics (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: