2019-08-07 06:57:11• hírek • Bede Emőke

A szexuális kizsákmányolás veszélyeire figyelmeztették a fiatalokat

A Szent Tatiana nappali gyermekotthon, illetve az Andrei központ ifjú lakóval találkoztak nemrégiben a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség és az Országos Embercsempészet elleni Ügynökség nagyváradi kirendeltségének munkatársai.

A 10 és 16 év közötti gyerekekkel a kizsákmányolás formáiról és az áldozattá válás megelőzéséről beszélgettek, nagy hangsúlyt fektetve kiskorúak munka-, illetve szexuális célú kizsákmányolásra. A szakemberek az interaktív előadás során az online világból érkező veszélyekre, többek között az utóbbi években egyre nagyobb teret hódító „lover boy” módszerre hívták fel a figyelmet. A módszer lényege, hogy elcsábítják a lányokat, akik később szerelemből segítenek pénzt keresni.


„Eljön az a pillanat, amikor a csábító elkezd anyagi problémákról panaszkodni, amit sürgősen meg kellene oldani – mesélte a módszerről korábban az euronews.com-nak az embercsempészet elleni ügynökség szakértője, Ciprian Chituleasa. – Először csak arról van szó, hogy a nő feküdjön le egy barátjával pénzért. A csábító folyton azzal áltatja, hogy minden újra jó lesz, ha megoldják a pénzügyi problémát. És sok nő ebben a tudatban marad, hogy az életük hamarosan ismét normális lesz. Aztán szépen lassan ráeszmélnek, hogy egy hálózat tagjai lettek, ahol rengeteg másik lány is dolgozik.”


A fiataloknak tartott előadásban nem csak elméleti információkkal és számadatokkal bombázták a kamaszokat, hanem valós élettörténetekkel is megismertették őket, majd közösen határozták meg azokat a módszereket, melyek segíthetnek megelőzni, hogy a fiatalok az embercsempészek és kizsákmányolók áldozatává váljanak. A találkozó végén a szakemberek egy, a kamaszok által is könnyen megérthető kisfilmet vetítettek le, melyben a személyes adatok védelmére hívták fel a figyelmet. Erre már csak azért is nagy szükség volt, mivel manapság alig van olyan kiskamasz, aki nincs jelen valamelyik közösségi platformon, mely számtalan veszélyt tartogathat a számukra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: