2005-10-07 07:29:11• hírek • Szatmár.ro

A szex ne legyen tabu!

11111111111.jpgA legtöbb nő és férfi tartózkodóan, félénkséggel viseltetik minden iránt, ami a szexszel kapcsolatos.

A szexualitás a modernkor szexuális forradalma ellenére még mindig nagy tömegek előtt tabu téma. A legtöbb nő és férfi tartózkodóan, félénkséggel viseltetik minden iránt, ami a szexszel kapcsolatos.

Ez a magatartás azért sajnálatos, mert nem vezet kiegyensúlyozott, mindkét fél számára kielégítő kapcsolathoz. A férfiak és a nők alapvetően másként viszonyulnak a szexhez, ezt a különbözőséget csak a kommunikációval tudják megoldani. A férfi egymagában korlátozott lehetőségekkel rendelkezik a nem i élet egyhangúságának megváltoztatására. Ezzel szemben a nők természetüknél fogva gyakran hajlamosak az ábrándozásra, a fantáziálásra. Fontos, hogy a pár tudatában legyen annak, hogy ez a két egymástól eltérő jellegzetesség alapvető fontosságú a boldog szexuális élethez.

A párok esetében léteznek "szexuális félreértések", ezek csak akkor kerülhetők el, ha eleget tudnak a szexualitásról, ha ismerik az örömszerzés lehetőségeit, ha elfogadják azt, hogy a nemiség gyakorlatában semmi sem tilos, ami a másiknak nem visszataszító, ami egészégét nem károsítja, ami örömöt szerez számára. A legtöbb pár nem képes a nemiség felfedezésére. Az egyik fél gyakran nem akarja tudomásul venni, hogy a másiknak különleges igényei lehetnek. Három házasságból kettő emiatt ér véget. Az ágyban felejtsük el a tiltásokat és a tabukat, mert azokkal nem lehet teljes, örömteli nemi életet élni.

Az embert az állatoktól az intelligenciája is megkülönbözteti. Jól hasznosítható a szeretkezés művészetében a gondolkodás, a megértés, a képzelet, a tökéletességre törekvés. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szexuális kapcsolat ne állati párzás legyen, hanem a legteljesebb örömmé váljon.

Sokan úgy vélik, hogy a szeretkezés orgazmussal - kielégüléssel - végződő fizikai cselekedet. Nincsenek kevesen a tudatlanok, a félénkek, a fantáziátlanok vagy a szélsőséges vallási elvek által befolyásolt emberek, akik nem akarják tudomásul venni azt, hogy a nemi kapcsolat nemcsak a természeti törvény által előírt szaporodást szolgálja, és nem csupán az orgazmus elérésére szolgál, hanem egyúttal az emberi örömszerzés legtermészetesebb csúcsteljesítménye is.

Nem elég azonban a szexualitásról mindent tudni, hanem a pároknak meg is kell ezt beszélniük. Párbeszédnek kell kialakulni, mely segíti őket egymás megismerésében és az egyes témákkal kapcsolatos véleménykülönbségek kiküszöbölésére. Szeretkezni lehet házastársi kötelességből is, de ezt a fogalmat célszerű lenne száműzni, hiszen az ember nem kötelezettségből él házas életet, hanem a nemi gyönyör kölcsönös megvalósítása érdekében szerelmeskedik. Ahhoz, hogy a pár szilárd harmonikus életet alakítson ki nélkülözhetetlenek a nyílt beszélgetések. Fontos, hogy el tudják mondani egymásnak, mi szerez számukra örömöt, s mit szeretnének a kielégüléshez. Van, mikor az ember ösztönösen megérzi, mit szeretne a másik, de ez nem minden esetben valósul meg. De ha nyíltan és finoman megfogalmazza a vágyait, s türelemmel van társa felé, akkor, ha a másik igazán szereti, akkor teljesíti a kívánságait. Ha valamit nem kap meg az ember, akkor megkeresi azt a harmadik személyt, aki teljesíti óhajait, vagy elfojtja vágyait, s frusztrálttá válik.

Mikor belépünk a hálószobába, felejtsük el a félelmeinket, kerüljenek előtérbe a vágyaink. Találjuk meg azt a partnert, akivel harmonikus, kielégítő a szexuális kapcsolat, hiszen a nemi élet fontos szükségletünk. Figyeljünk egymásra, tegyük boldoggá választott társunkat, mert ez által az egész életünk kiteljesedhet. Tudják, egy jó kapcsolat három lábbal az ágyban nyugszik...

Életforma.hu 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: