2009-11-05 11:06:24• hírek • Szatmar.ro

A szex gyógyító ereje

Ágyra járok, nem tagadom, s ha nem fog el az álom , újra akarom... akár naponta dúdolhatjuk a Staff együttes nagy sikerű dalát. Közkedvelt, agyoncsépelt és vissza-visszatérő kérdés: milyen hatást gyakorolt a szervezetre a szex?

Szeretkezés közben és után, az idegrendszer aktív működésbe lendül, melynek hatására a szervezet dopamint és szerotonint választ ki. Ezek serkentik a vérkeringést, az agy működését és az eufória állapotát is kiváltják, ettől sokkal boldogabbak leszünk.

A szex stresszoldó, feszültségoldó hatása is bizonyított, mivel segít megszüntetni az idegi-, a pszichológiai és az izom feszültségeket, mely az orgazmus pillanatában felszabaduló endorfin számlájára írható. Bizarrul hangzik, de fájdalomcsillapítóként is működik, mivel az orgazmus pillanatában a fájdalomküszöb átalakul és a tűréshatár több mint 70%-kal megemelkedik.

Fokozza a vérkeringést, mivel megnövekszik a vérbőség, különösen az erogén zónák tájékán. A szex nyugtató és altató hatása szintén az endorfinnak köszönhető, sőt a bulimiára való hajlamot is csökkenti.

A túlsúllyal küszködők akár naponta többször is gyakorolhatják a lepedőakrobatikát, mivel egy 30 perces együttlét alatt, akár 300 kalóriától is megszabadulhatnak.

Szervezetünknek szüksége van a pozitív stresszre, az adrenalinra és a cortisolra, mely megvédi szervezetünket a depressziótól is. Kevesen tudják, hogy a pajzsmirigy működéstét is kiegyensúlyozza. Bizonyított: ha a pajzsmirigy alul működik, akkor a libidó is csökken.

Ezen kívül fokozottabb bélműködést vált ki és szabályozza az emésztést. Csókolózás közben hozzávetőlegesen 0,8 mg zsiradék, 0,50 g só, 10 mg víz és majdnem 300 baktérium cserél gazdát.

Frissíti a vért , ezért a bőr vérellátása is javul, hidratálja és feszessé teszi azt. Szabályozza a menstruációt és kedvező hatással van a termékenységre is.

Karbantartja a memóriát. Egy amerikai tanulmányból kiderült, hogy a tanulás közben végzett önkielégítés kedvezően befolyásolja a koncentrálási képességet, és az orgazmus során felszabaduló energia ösztönzőleg hat a siker utáni vágyra.

Kiváló szívtornáztató módszer, mivel az előjáték során a szívritmus megemelkedik 100-160-ra, így az orgazmus során a pulzusszám elérheti akár a 110-180-as értéket is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: