2017-12-18 14:19:27• hírek • Szatmár.ro

A szeretet nyelvén a Sárközújlaki SZIKÉN

Megtartotta adventi istentiszteletét a Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége. Ez alkalommal Sárközújlak középkori istenhajlékában szólt a fiatalos ének, az igehirdetés és az előadás.

Advent harmadik vasárnapján, koraeste 6 órától Nagy Erika házigazda lelkésznő az egyházmegye missziói előadója köszöntötte az ifjakat, majd az újraalakuló Bízz Band csapott a húrok közé szebbnél szebb, újabbnál újabb karácsonyi énekeket énekelve. Bozsó Viktória imádsága, Csetnek Brigitta bibliaolvasása, majd Suhart Evelin és Vajas Gréta zongorajátéka vezette fel Rácz Ervin igehirdetését: „Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal.” (1Jn 3,18) Az igehirdető felvázolta a szent család hiteles családi életét, hiszen tőlük engedelmességet, szelídséget, szolgálatkészséget lehet tanulni a mai családok minden tagjának.
 

Barbara Beáta pszichológus többek között Gary Chapman által felfedezett öt szeretetnyelvről beszélt. Az öt szeretetnyelv a következő: Elismerő szavak; Minőségi idő; Ajándékozás; Szívességek; Testi érintés. Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, amely mélyebben hat ránk az összes többinél. Az előadó a fiatalok számára érthető módon, mai példákat használva tartotta meg az előadást.
 

Az istentisztelet nem hangulatkeltés volt, de mégis hangolt az Eljövendőre fiatalokat és örök fiatalokat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: