2014-03-19 16:36:43• hírek • Szatmár.ro

A szerdai kormányülésen aláírták a szatmári alprefektus kinevezését

Altfatter Tamás Ferenc alprefektus lett, hamarosan időközi választást tartanak a 2-es körzetben.

Szatmár megye számára két fontos döntés is született a szerdán megtartott kormányülésen. Egyrészt elfogadták a Szatmár Megyei RMDSZ által javasolt Altfatter Tamás Ferenc alprefektusi kinevezését, másrészt döntöttek az időközi választások ügyében is - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

Az RMDSZ valamivel több, mint két hete került kormányra és a koalícióra lépésről szóló tárgyalások során alkudta ki magának az alprefektusi széket Szatmár megyében. Ez gyakorlatilag az USL-és politikai szövetség felbomlásával üresedett meg, amikor kilépett a kormányból a Nemzeti Liberális Párt - ennek a tagja volt ugyanis Cristian Sasu alprefektus.

Altfatter Tamás Ferenc jelenleg a Helyi Adók és Illetékek Hivatalában dolgozik, 2004 óta az intézmény munkatársa. Több mint tíz éve a Szatmárnémeti RMDSZ tagja, 2013 óta a Városi RMDSZ szervezet választmányának a tagja. A fiatalember 1979 július 16-án született, közgazdász és jogi végzettséggel rendelkezik. Nős, egy lánygyermek édesapja.

Időközi választások május 25-én

A szerdán megtartott kormányülésen elfogadták Victor Ponta indítványát is, miszerint a május 25-én megrendezésre kerülő EP-választásokkal egyidőben időközi parlamenti választásokat is rendeznek. Ez a döntés Szatmár megyét is érinti, hiszen a 2-es számú képviselői körzetben Ovidiu Silaghi, a Nemzeti Liberális Párt képviselőjelöltje győzött a 2012-es decemberi választások alkalmával, ám időközben EP-képviselői mandátumra tett szert.

Március 25-én tehát a 2-es képviselői körzetben lakók nem csak az EP-képviselőkre, hanem a kerületük parlamenti képviselőjére is szavazni fognak.

Az RMDSZ 2012-ben Szász Piroskát indította ebbek a körzetben, azt azonban még nem döntötték el, hogy májusban ki fog versenybe szállni a képviselői mandátumért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: