2011-03-21 11:21:42• hírek • Szatmar.ro

A szenvedés rangadóját nyerte meg az Újpest

fotó: mtkhungaria.hu
fotó: mtkhungaria.hu

A hagyományokat (is) figyelembe véve három rangadót rendeztek a magyar élvonalbeli labdarúgó bajnokság, az NB1 legutóbbi, huszadik fordulójában. Mindhárom esetben hazai győzelem született.

A magyar labdarúgás első nyolcvan éve után kevesen gondolták volna, hogy valaha is egy Videoton-Debrecen összecsapáson a listavezető a címvédőt fogadja. Pedig ezúttal ez történt. A hazaiak győzelme szinte borítékolható volt, figyelembe véve, hogy a DVSC idén három bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, míg a fehérváriak az előző fordulóban az Üllői úton ütötték ki a Ferencvárost. Az első félidő ennek következtében komoly hazai fölényt hozott, a a debreceniek részéről nem igazán beszélhettünk támadójátékról - igaz, Vasziljevics és Lencse révén a hazaiak is csak kisebb helyzetekig jutottak.

Tempósabban kezdődött a második félidő, amikor is előbb Coulibaly hagyott ki egy ziccert, majd Cvitkovics találta el kapufát, ráadásul a kipattanót Ramos a kapu fölé rúgta. Amint ez lenni szokott, a kihagyott helyzeteket megbüntette a Videoton: a 61. percben Szakály Dénes (akinek testvére, Péter is ott volt a pályán a Debrecen színeiben) lövése után Lencse elé került a laszti, aki nem hibázott. Öt perccel később egy bődületes védelmi hiba (rövid hazaadási kísérlet) után Coulibaly egyenlített, de egy szabadrúgás után Alves gyorsan ismét a hazaiakat juttatta vezetéshez. A végén szerencséje is volt a Videotonnak, hisz Czvitkovics immár másodjára találta el a kapufát, ez azonban legkevésbé sem zavarta a fehérváriakat, akik lassan bajnoknak érezhetik magukat.


A Videoton a Derencváros után a Debrecent is legyőzte fotó: vidi.hu
A Videoton a Derencváros után a Debrecent is legyőzte fotó: vidi.hu


A Győr-Ferencváros összecsapások már többször érdemelték ki a „rangadó", pontosabban a „zöld-fehér rangadó" titulust az elmúlt évtizedekben és a hazaiak nyolcadik helye ellenére ezúttal is kijárt ez a megkülönböztetés. A játék nívója azonban elmaradt a várakozásoktól: a hazaiak részéről Alekszidze kapkodta magát a leginkább, két ziccere is volt, de ez kimaradt, akárcsak a másik kapu előtt Rodenbücher fejese. A második félidő elején Koltai passza után Alekszidze már az 50. percben betalált, ezt követően pedig az ETO őrizte az előnyét az elszántan, de ötlettelenül támadó Fradi ellen.

Valamikor az Újpest - MTK lett volna az etap slágermeccse, hisz a magyar bajnokság harmadik legeredményesebb csapata, a lila-fehérek (húsz bajnoki cím) a második legsikeresebb kék-fehéreket (23 bajnoki cím) fogadták. Csakhogy a forduló előtt az UTE a 11., az MTK pedig a 14. pozícióban szerénykedett...A várakozásoknak megfelelően az újpestiek kezdtek jobban, Takács és Balogh helyzetei után pedig Ahjupera révén meg is szerezték a vezetést a 24. percben. Fél órával később Balajti kettőre növelte az addig jobban játszó Újpest előnyét. Ezt követően a lila-fehérek kissé visszaálltak, amit az MTK Kanta góljával büntetett, de ez kevés volt a vendégek pontszerzéséhez. Ezzel az MTK sorozatban hatodik meccsén sem tudott nyerni (ebből hármat a Magyar Kupába játszott) és a 14. pozícióban mindössze négy pont választja el már kieső Siófoktól.

Az élen „fényévnyi távolságban", 46 ponttal vezet a Videoton egy igen masszív boly előtt, hisz a második Paksot és a hatodik Debrecent mindössze két pont választja el egymástól: az atomvárosiaknak és a Ferencvárosnak 34, a Zalaegerszegnek és a Kaposvárnak 33, a Lokinak 32 pontja van.

Eredmények:

Kecskemét - Zalaegerszeg 1-0
gól: Gyagya (35.)

Videoton - Debrecen 2-1
gólok:
Lencse (61.), Alves (72.), illetve Coulibaly (65.)

Siófok - Vasas 0-0

Pápa - Kaposvár 1-1
gólok: Marics (32.) illetve Hegedüs (66.)

Paks - Haladás (2-1)
gólok: Kiss (48.), Vayer (82.) illetve Halmosi (28.)

Honvéd - Szolnok 0-0

Győr-Ferencváros 1-0
gól: Alekszidze (50.)

Újpest - MTK 2-1
gól: Ahjupera (25.), Balajti (58.) illetve Kanta (74.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: