2017-03-14 13:03:29• hírek • Szatmár.ro

A szenátusban elutasίtották a CNCD felszámolását

Döntő házként a szenátus keddi plenáris ülésén egyhangúlag visszautasίtotta Bogdan Diaconu, volt parlamenti képviselő törvénytervezetét, amely hatályon kίvül helyezte volna az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot (CNCD) és annak tevékenységét.

101 szenátor támogatta szavazatával a felsőház jogi, emberjogi, illetve esélyegyenlőségi bizottságának a tervezettel kapcsolatos kedvezőtlen véleményezését, azt követően, hogy február 28-án a képviselőház hallgatólagosan elfogadta a tervezetet.

Turos Lóránd szenátor szerint, már a törvénytervezet felsőházba való kerülésekor sem volt kérdés, hogy ez a Diaconu örökség visszautasίtásra kerül.

„Elfogadhatatlan az, hogy egy európai értékeket valló ország megszüntessen egy ilyen intézményt csak azért, mert nincs kibékülve a magyar kisebbség Romániában való létjogosultságával”- tette hozzá az RMDSZ szenátora.

Bogdan Diaconu volt képviselőnek, a tervezet kidolgozójának indoklásában az áll, hogy a Országos Diszkriminációellenes Tanács közpénzen működtetett „románellenes, nemzetellenes” intézménynek bizonyul, amely szerinte az RMDSZ és egyéb érdekcsoportok eszközévé vált, akik célul tűzték ki a hagyományos keresztény román értékek megsemmisítését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: