2012-04-24 16:09:13• hírek • Szatmar.ro, rmdsz.ro

A szenátus döntött, a képviselőház nem a bérpótlék ügyében

Az RMDSZ szenátorai és képviselői év elején törvénytervezetet nyújtottak be a  Parlamentben, amelyben pénzügyi amnesztiát javasolnak azon közalkalmazottak számára, akiket bérpótlékaik visszafizetésére köteleztek.

A törvénytervezetet tegnap, április 23-án elfogadta a Szenátus plénuma nagy egyetértésben - mondta el a Szatmár.ro-nak Günthner Tibor szenátor.  Az ügyben azonban a Képviselőház volt a döntő, amely azonban nem volt döntésképes a gyűléstől távol maradó honatyák miatt.

Az RMDSZ már január elején kérte a koalícióban, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak.

Günthner Tibortól megtudtuk, hogy a szenátusban akkora volt az egyetértés ebben az ügyben, hogy az ellenzék is egyöntetűen megszavazta a kezdeményezést, ráadásul abban a formában, amit az RMDSZ javasolt.

- Sajnos a képviselőházba már egy, a minisztérium által megváltoztatott változat került. A mi javaslatunk az volt, hogy azok a közalkalmazottak, akik már visszafizettek valamit ebből a járulékból, az összeget kapják vissza. A változtatás szerint - amit egyáltalán nem tartunk korrektnek - aki már visszafizetett a Számvevőszék szerint jogtalanul kapott járulékból, az nem kapja vissza ezt az összeget. Szerintem ez büntetés annak, aki tartotta magát a törvényekhez, s emiatt egyáltalán nem helyes - mondta a szenátor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: