2007-06-01 20:17:48• hírek • István Löchli

A játék művészete

 Különleges tárlatot láthat a nagyközönség a Szépművészeti Múzeumban.

Egy nem mindennapi kiállítást tekinhetnek meg mindazok, akik ellátogatnak a Szépművészeti Múzeumban megszervezett tárlatra. A következő két hétben Dr. Békés Csilla pszichiáter szakorvos, író és festő festményei vehetők itt szemügyre.

A Szatmáron született művésznő jelenleg pszichiáterként tevékenykedik Zürichben, és célul tűzte ki, hogy festményei által is segítse az embereket abban, hogy jobban értsék önmagukat és világukat. Különlegessége a kiállításnak, hogy az orvos szemszögéből szűrődik le az, amit a beteg képzel, fűszerezve a művésznő sajátos életszemléletével, melyből egy pozitív, vidám és egyben elgondolkoztató tárlat született.

A művésznő a Szatmár.ro-nak elmondta, már Szatmáron elkezdett írni és festeni, de nagyobb sikert külföldön ért el. „A festés egy kifejezésmód, mellyel másokat is meg szeretnék örvendeztetni. A képeim az emberről szólnak, a maga pozitív voltában, amit képeim színvilága is tükröz.”

Amellett, hogy a művésznő a betegei világszemléletét tükrözi, ihletet kapott a patagóniai sámánoktól, ugyanis ott tanulmányozta hónapokon keresztül gyógyításukat. A tárlat még két hétig látogatható lesz a múzeumban, ezt követően Budapestre szállítják, ahol két hónapig lesz megtekinthető a nagyközönség számára.


 
 
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: