2008-11-25 15:49:39• hírek • Parajdi Andrea

A legfőbb probléma: a hulladékgazdálkodás

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az elmúlt tíz hónapban számos programot bonyolított le - Békéssy Erzsébet igazgatónő számolt be a hivatal tevékenységéről a Szatmár Megyei Prefektúra által összehívott gyűlésen.

A Szatmár Megyei Prefektúra havi rendszerességgel tarja meg azokat a gyűléseket, ahol a fennhatósága alá tartozó intézmények, hivatalok vezetői éves tevékenységeikről készítenek összefoglalást. Kedden Békéssy Erzsébet, a Szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője ismertette az elért eredményeket.

A Környezetvédelmi Hivatal ebben az évben főként Szatmár megye hulladékgazdálkodása terén próbált lépéseket tenni, hiszen mint ismeretes, jövő évben be kell zárni a szeméttelepeket, s létre kell hozni egy uniós szabványoknak megfelelő lerakatot. -Az ügynökségünk számos alkalommal tartott tanácskozást az önkormányzatoknak ebben a témakörben, s négy programot is elindítottuk, amelyek a szelektív-hulladékgazdálkodás megvalósítását szorgalmazzák- magyarázta Békéssy.

Az igazgatónő továbbá beszámolt a védett területek megóvásának, illetve a környezetvédelemre való nevelés céljából indított programokról, szó esett a Mobilitás hete alkalmából szervezett akciókról, és a sikeresen haladó öko-óvoda és iskola programokról is, amelyben immár 17 tanintézmény vesz részt.

Radu Bud prefektus az ismertetőt követően elégedetten értékelte a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ez évi tevékenységét, s beszámolt arról, hogy immár Tasnádon is sikerült létrehozni egy Prefektusi Hivatalt. A keddi gyűlés keretében a tasnádi hivatal vezetőjét Ovidiu Nicát hivatalosan is beiktatták funkciójába. -Két évvel ezelőtt Nagykárolyban, tavaly az Avas vidéken, idén pedig Tasnádon is beindítottunk egy hivatalt, hogy a vidéken élőknek ne kelljen felutazniuk Szatmárnémetiben, ha a Prefektusi Intézménynél van elintéznivalójuk - mondta a prefektus.

Az elmúlt tíz hónap tevékenységéről számolt be Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelm iÜgynökség igazgatónője.

Radu Bud prefektus a megyében működő Prefektusi Hivatalokról beszélt.

Letette esküjét Ovidiu Nica, a Tasnádi Prefektusi Hivatal vezetője.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: