2017-07-20 16:28:32• hírek • maszol.ro

A székely megyéknél csak egy, Szatmárnál csak 5 megye kapott kevesebbet

Csak egy olyan megyéje van Romániának, amely lakosságarányosan kevesebb pénzt kap a központi költségvetésből helyi fejlesztésekre, mint Hargita és Kovászna megye, és ez az amúgy is nagyon fejlett Ilfov, írja a maszol.ro.

A HotNews hírportál szerezte meg azt a táblázatot, amely megyékre bontva tartalmazza azokat az összegeket, amelyeket a helyi fejlesztésekre szánt országos program (PNDL2) keretében nyújt a kormány a különböző régióknak. A román hírportál is azt emeli ki címben és megközelítésben, hogy a lakosságszámban Hargita és Kovászna megyénél kisebb megyék - Giurgiu, Teleorman, Mehedinți, Tulcea, Szilágy, Brăila, Călărași, Ialomița - kétszer annyi pénzt kapnak, mint a két székelyföldi régió.

A 330 ezer lakosú Hargita megye 507,9 millió lejt, a 228 ezer lakosú Kovászna megye 392,2 millió lejt kap. Ennél kisebb összegben csak - a Bukarest-közelsége miatt amúgy rendkívül fejlett - Ilfov megye részesül, ide 374,6 millió lejt irányít a Sevil Shhaideh irányította fejlesztési tárca. 

Összehasonlításképpen a Liviu Dragnea szülőföldjének számító, Hargita megyénél kicsivel nagyobb Teleorman megyébe 875,5 millió lejt, vagy a Kovászna megyével hasonló lakosságú Giurgiu megyébe 783,4 millió lejt juttatnak fejlesztésre.

Megnéztük, hol található ezen a listán Szatmár megye. Nos, a számunkra kiutalt 625,972 millió lejnél az említett három mellett már csak további két megye kapoott kevesebbet: Szeben megye 557 milliót, Brassó pedig 587 milliót. Az utolsó hat megyéből tehát öt erdélyi...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: