2018-10-06 10:48:24• hírek • Szatmár.ro

A szavazás állása szombat délután 17:35-kor

A hétvége a referendum jegyében fog zajlani, a mögöttünk álló napok pedig értelemszerűen az erre való felkészülésről szóltak.

Megyénkben 333 szavazóközpontot állítanak fel a hétvégén esedékes referendumra, ezek közül 74-et Szatmárnémetiben. A prefektúra közleménye arról is beszámolt, hogy Szatmár megye számára 346.882 darab szavazólapot nyomtattak, azaz ennyi állampolgárt várnak az urnákhoz. Ami az országos adatokat illeti, a román állandó választói hatóság közlése szerint október másodikán 18.951.721 román állampolgár szerepelt a választói névjegyzékben. A külföldi állandó lakhellyel rendelkező román választópolgárok száma alig haladja meg a 670 ezret, vagyis a több mint hárommillió külföldön dolgozó romániai vendégmunkás túlnyomó többsége még romániai állandó lakhellyel szerepel a hatóságok nyilvántartásában.

 

Romániában a választói névjegyzékben szereplők több mint 30 százalékának a részvétele szükséges ahhoz, hogy egy referendum érvényes legyen, ugyanakkor egy népszavazás csak akkor tekinthető eredményesnek, ha az azon feltett kérdésre a választói névjegyzékben szereplő polgárok több mint 25 százaléka igennel voksol.

 

Jelenleg a szavazás állása a következő, ami a részvételi arányt illet:

 

13 óra 35 percor Románia szerte összesen 148.099 ember járult az urnákhoz az állandó listáról. 29.348 szavazat érkezett a kiegészítő listáról. 494-en mozgó urnába dobták a szavazólapot. Ez eddig összesen 177.941 voksot jelent, ami a szavazatra jogosultaknak mintegy 0,97%-át jelenti eddig.

 

Szatmár megyében ugyan ebben az időpontban 1.676-an járultak az urnákhoz az állandó listáról. 362 voks érkezett a kiegészítő listáról. 5-en mozgó urnás szavazást választottak. Ez eddig összesen 2.043 leadott szavazóívet jelent, ami a megyében a szavazatra jogosultaknak mintegy 0,64%-át adja.

 

LEGFRISSEBB állás:

 

17:33 perckor a szavazásra jogosultak közül országosan 692.002-en mentek járultak az urnákhoz. Ez 3,78%-ot jelent. Szatmár megyei szinten 6.200 ember gondolta eddig a pillanatig fontosnak, hogy elmondja a véleményét a voksa leadásával. Ez a megyei szavazatra jogosultaknak a 2,25%-a.

 

Az eredményekről folyamatosan tájékoztatjuk az olvasóinkat.

 Szatmári vagy és elmennél szavazni, de nem tudod, melyik szavazóházban felállított urnához kell majd járulnod? Csatlakozz a Szatmár.ro Facebook-os csoportjához, ahol Te is megtekintheted a Szatmárnémetiben felállított központok pontos címét, és azt is, melyik utcák tartoznak ezek hatáskörébe. Csoportunkat ide kattintva érheted el. Ugyanitt közzétettük a nagykárolyi szavazóházak listáját is.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: