2008-10-16 16:50:23• hírek • Szatmár.ro

A szatmárnémeti autópiac kérdése is terítéken lesz

Már jó ideje szó van az a szatmárnémeti autópiac elköltöztetéséről, ugyanis a jelenlegi hely túl kicsinek bizonyult. Piacnapokon nagy torlódásokat okoz a rengeteg utcán parkoló autó, vészhelyzet esetén akár még veszélyes is lehet, ugyanis sem mentő, sem pedig tűzoltó nem tudna időben a helyszínre érni.

Az autópiac számára alkalmas helyet azonban nem egyszerű találni. Az új autópiac létrehozásának, működésének feltételeiről most folyank az egyeztetések. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere a Szatmár.ro-nak elmondta, az október harmincadikai tanácsülésen megtárgyalják a kereskedelmi egységek működésének alapszabályzatát, mely magába foglalja majd az autópiac működésének feltételeit is.

Az autópiac működéséhez szükséges minimális terület legalább három hektár kell legyen, továbbá minimum 150 parkolóhelyet kell majd biztosítani a látogatók számára.

Elengedhetetlen a megfelelően felszerelt mellékhelységek illetve ivóvíz biztosítása.  Ahogyan arról már többször szó esett, a piacot valahová a városhoz közeli, de mindenképp városon kívüli helyre költöztetnék, hogy sem a lakosság, sem pedig más kereskedelmi egységek tevékenységeit ne zavarják - magyarázta az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: