2018-11-15 07:00:03• hírek • Szatmár.ro

A szatmárnémeti Püspöki Palota őrei

Épített örökségünk megőrzése és népszerűsítése céljából indította útnak az „Örökségünk őrei-Fogadj örökbe egy műemléket „ programját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2012-ben.

A  mozgalomhoz az idén csatlakoztak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum XI. B osztályának diákjai is. A lelkes csapat tagjai:Balogh Ádám, Havas Panna, Jánk Péter, Köver Pucsér Vivien, Lepedus Erzsébet, Maier Alíz, Mák Tóth Dalma, Nagy Botond Előd, Oláh Ingrid, Oláh Orsolya, Stelli Deborah, Szabó Thalmeiner Bence és Tallián Anna.Vezetőtanár: Barkoczi Éva, történelem szakos tanár.


A diákok választása a szatmári Püspöki Palotára esett, mivel  az épület a római katolikus püspökség mellett az iskolának is helyet biztosít, és ezáltal második otthonukként szolgál. Céljuk megismerni és másokkal is megismertetni az épület múltját, feltárni különlegességeit.


A diákok megkezdték a munkát, szorgosan bújják a könyvtár köteteit információkat gyűjtve és Pallai Kristóf, levéltáros úr segítségével eredeti levéltári anyagot is kutathatnak.


Tervezik egy idegenvezettéssel egybekötött „nyílt nap” szervezését is a palotában, aminek időpontjáról később értesítjük az érdeklődőket. Addig is kísérjék figyelemmel a csapat facebook bejegyzéseit a „A szatmárnémeti Püspöki Palota őrei” oldalon és like-olják , ezzel is közelebb hozva a diákokat a főnyereményhez, ami egy brüsszeli kirándulás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: