2014-02-12 14:24:34• hírek • Kocsis Zoltán

A szatmáriakat is érinthetik az újabb diktatórikus ukrán lépések

Viktor Janukovics államfő 2010-es hatalomátvételét követően Ukrajna ismételten jelentős lépéseket tett az oly nehezen lerázott diktatórikus viszonyok irányába. Miközben az utóbbi hónapban százezrek tüntettek Kijevben - élükön a korábbi ökölvívósztár Vitalij Klicskóval - Janukovics rendszere ellen, a kormány egyik antidemokratikus döntést hozza a másik után. Ezek közül némely a külföldiekre, így a szatmáriakra is vonatkozik.

A suceavai ukrán főkonzulátus szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye az ukrán kormány 2013 december 19-én hozott 48-as számú sürgősségi rendeletét ismerteti, amely a külföldi állampolgárok és az állampolgársággal nem rendelkező hontalanok határátlépését korlátozza. A rendelet szerint mindenkinek, aki át kívánja lépni Ukrajna határait, igazolnia kell havi jövedelmét vagy bizonyítania kell, hogy rendelkezésére áll 400 euró, valamint minden, az országban eltölteni szándékozott napra további 80 euró.

Az igazolást, továbbá a pénzösszeget a határátkelő állomásokon, a konzulátuson, illetve az Országos Bevándorlási Hivatalban kell felmutatni. Utóbbi intézményben akkor, ha a külföldiek, illetve a hontalonok tartózkodási engedélyüket kívánják meghosszabbítani vagy ukrán állampolgárok, rokonok, ismerősök számára meghívót szándékoznak biztosítani.

Az ukrán konzulátus közleményében felhívja a román állampolgárok figyelmét, amennyiben Ukrajnába kívánnak látogatni, akkor legyenek felkészülve, hogy megmutassák jövedelmük bizonylatát, illetve a szükséges készpénzt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: