2016-02-24 17:06:32• hírek • Szatmár.ro

A szatmáriak negyede ajánlja fel az adója 2 százalékát

Civil szervezetek közös erővel hívják fel a figyelmet a 2% felajánlásának lehetőségére.

Szatmárnémetiben még mindig csak a kereső lakosság negyede ajánlja fel civil szervezeteknek a jövedelemadója 2 százalékát, szervezetekre lebontva pedig ritka, hogy a támogatók száma jelentősen emelkedne egyik évről a másikra - derült ki a szerdán megtartott rendezvényen, amelyen civil szervezetek hívták fel a figyelmet a 2% felajánlásának a lehetőségére.

A GIPEX munkacsoportban Szatmárnémeti több civil szervezete is képviselteti magát, akik szolgáltatásaikkal gyakorlatilag az összes szociális problémára tudnak megoldást nyújtani, legyen szó kizsákmányolt kiskorúakról, szegényekről, beteg fiatalokról vagy idősekről. A csoport tagjainak tapasztalatai szerint óriási segítséget jelent számukra a jövedelemadó 2 százalékából a civil szervezetekhez befolyó összeg.

A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet arra, hogy a 2% felajánlása nem kerül semmibe. Ezzel egy magunk által kiválasztott civil szervezetet támogathatunk. Ha nem ajánljuk fel az összeget, akkor az bekerül az államkasszába.

Idén május 25-ig lehet felajánlani a 2%-ot. Nem kell mást tenni, mint kitölteni a 230-as vagy a 200-as adózási formanyomtatványt, amit a www.doilasuta.ro oldalról is le lehet tölteni. A felajánláshoz kell tudnunk a civil szervezet pontos nevét, az adó-azonosító számukat, illetve a bankszámlájuk IBAN kódját. A kitöltött formanyomtatványt pedig vagy személyesen kell elvinni, vagy ajánlott levélben kell elküldeni a Szatmárnémeti, Romana tér 3-5. szám alá (irányítószám: 440012).

Sok civil szervezet segít is a formanyomtatvány kitöltésében, illetve a leadásban, ezért ha megtaláltuk a szervezetet, akit támogatni szeretnénk, azt felkeresve aktív segítséget is kaphatunk a felajánlással kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: