2010-11-25 14:31:29• hírek • Szatmar.ro

Tizenötödjére is Unio Kupa

Immár 15. alkalommal kerül sor a hétvégén Szatmárnémetiben a cselgáncs Unio Kupára, melynek lassan igazi súlya alakult ki a sportágon belül. Bizonyítékképpen idén is több, mint 400 gyerek lép majd tatamira a Sportlíceum Gyurkán György nevét viselő termében.

A versenynek nemzetközi jelleneget kölcsönöz, hogy nem csak Erdély és Románia több klubja képviselteti magát, hanem Magyarországról is több egyesület sportolói is részt vesznek a megmérettetésen. Az Unio csapata 30 gyereket nevezett a kupára, ám ezzel messze elmaradnak a Nagyvárad mögött, ahonnan mintegy 70-en érkeznek majd a Szamos partjára.

Terely Mihály, az Unio csapatának edzője, az esemény egyik főszervezője elmondta, hogy lényegesen többen is jelentkeztek, de az infrastruktúra adottságai miatt szűkíteni kellett a létszámot és idén csak a 11-13 éves korosztály tehetségei mérhetik össze tudásukat.

„Többen is jönnének, de ettől nagyobb létszámot már nem képes befogadni a terem. Ploiesti-ről és Turnu Severinből is mindig érdeklődnek, ezek alapján akár 600 dzsúdós is indulhatna, de ehhez nagy nagyobb terem kellene, ami viszont nincs. Tavaly öt korosztály volt, most csak kettő, de így is nagy az érdeklődés, mivel a nevezések alapján egy igen erős, színvonalas verseny várható, sok korosztályos bajnok fog tatamira lépni. Ez annak is köszönhető, hogy a viadalnak azért már van egy presztízsértéke a korosztályos versenynaptárban", magyarázta Terely mester.

Hogy a hazaiak hogyan szerepelnek a szombaton induló versenyen, az értelemszerűen még talány. Az viszony biztos, hogy a tavaly 11 aranyat, 9 ezüstöt és 6 bronzot szereztek a szatmáriak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: