2010-12-06 16:06:53• hírek • Szatmar.ro

A szatmáriak kétharmada érmet szerzett

Remekeltek a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói nem kevesebb, mint nyolc érmet szerzett a 12. alkalommal megrendezett Kézdivásárhely Kupán: mivel a delegáció tizenkét tagból állt, ez azt jelenti, hogy a szatmáriak kétharmada érmet szerzett.

A tradicionális tornán összesen 18 klub 430 dzsúdósa lépett tatamira, ez szép számú mezőnyben egy arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal bővült a szatmári klub éremgyűjteménye.

„A verseny nehéz volt, nagyon elhúzódott, ami fárasztó volt a gyerekek részére. Sok korosztályt iktattak be a szervezők, öt-hat évesek is voltak, így tőlünk például a 10 éves Czerlau Jennifer csak délután fél hatkor lépett először tatamira, akkor pedig már egy kicsit elcsigázott volt. Nem is csoda, egy felnőttet is megvisel az egész napi ottlét", vélte a torna után Terely Mihály edző.

Az Unio fiataljai számára még nem ért véget az idény, hisz az U11-es és U13-as korosztály tagjai a következő hétvégén a Solyomkő kupán mérhetik össze tudásukat Tusnádon. „Ott talán a gyerekeknek, akárcsak a tavaly, a szánkózásra is lehetősük nyílik, mert a mi tájainkra nagyon nehezen érkezik meg a hó", mondta Terely mester, jelezve, hogy lassan a cselgáncsozóknál is beköszöntött a (téli)vakációs hangulat.

A szatmáriak eredményei Kézdivásárhelyen:
U11, 2. hely: Domuta Norbert (27 kg)
U13: 1. hely: Faur Florin (+55 kg); 3. Pontoc Marian (+55 kg), Czerlau Mercédesz (44 kg), Kovács András (38 kg), Stan Alex (51 kg)
U15, 2. hely: Kovács Dóra (57 kg), Faur Mihaela (+63 kg).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: