2015-05-15 16:36:40• hírek • Szatmár.ro

A szatmári zsidóság deportálására emlékeznek

Május 18. és 20. között háromnapos eseménysorozattal emlékezik a szatmári zsidóság deportálására a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a színház román társulata és a Szatmárnémeti Zsidó Hitközség. A rendezvények pontos programját az alábbiakban közöljük:

Május 18.

17:30 - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, kisterem: megemlékezés a Holokauszt színész áldozatairól, tisztelgés a társulat holokauszt-túlélő alapítói emléke előtt. Nyitóbeszédet mond Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója, verset mondanak a Harag György Társulat művészei.

17:45 - Dr. Végh Balázs Béla egyetemi docens, irodalomtörténész előadása: Radnóti és Veresmart Fanni naplójában

18:20 - Csirák Csaba helytörténész-színháztörténész előadása: Egy színésznő útja Szatmárnémetiből Holonig

19:00 - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem: Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk (rendező: Anca Bradu) - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka

Az előadást követően gyertyagyújtás a Holokauszt áldozatainak emlékére a Szakszervezetek Művelődési Háza főbejáratánál

Május 19.

15:00 - zsinagógalátogatás - a Várdomb (Decebal) utcai zsinagógában Décsei Miklós, a Szatmárnémeti Zsidó Hitközség vezetője kalauzolja az érdeklődőket

Május 20.

19:00 - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem: Hanna Azoulay Hasfari: Yom Kippur (rendező: Eugen Gyémánt) - a Szatmárnémeti Északi Színház román társulatának előadása. Az előadás előtt Décsei Miklós, a Szatmárnémeti Zsidó Hitközség vezetője emlékezik meg a Holokauszt szatmári áldozatairól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: