2017-06-10 01:01:42• hírek • Kocsis Zoltán

A szatmári tűzoltók a legjobbak a régióban, a szamosborhídiak a megyében

Regionális és megyei versenyen bizonyították tudásukat, hozzáértésüket az elmúlt napokban a hivatásos és az önkéntes szatmári tűzoltók. Előbbi megmérettetésnek Zilah, utóbbinak pedig a szatmárnémeti Daniel Prodan-Olimpia stadion adott otthont.

A szilágysági központban Erdély hat megyéjének, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szilágy és Szatmár hivatásos tűzoltói vettek részt az országos verseny területi döntőjében. A csapatok két téren bizonyíthatták rátermettségüket, szakmai felkészültségüket: balesetet szenvedő autóroncsokból mentettek ki túlélőket, illetve elsősegélyt nyújtottak.

A szatmári csapat remekelt, hisz az Aurel Ulici alezredes, Antonio Ardelean törzszászlós, Cristopher Hajdú törzsőrmester, George Por törzsőrmester-mentőtiszt, Emil Hotea főtörzsőrmester-mentőtiszt és Adrian Ardelean főtörzsőrmester alkotta csapat az első helyen végzett az elsősegélynyújtási versenyben és harmadik lett a roncsok közüli mentésben, ráadásul a legjobb csapatvezetőnek, mentőtisztnek és kisegítőnek járó különdíjat is elnyerték.

Mindeközben a Daniel Prodan-Olimpia stadionban a megyei önkéntes, valamint privát tűzoltók csapatai csaptak össze. Előbbi mezőnyébe kilenc - Egri, Krasznabéltek, Sárközújlak, Érkávás, Szaniszló, Mezőfény, Királydaróc, Aranyosmeggyes és Szamosborhíd -, utóbbiba pedig három – Unio, Electrolux és Contitech – lánglovagjai neveztek be.

A három versenyszám eredményeinek összegzését követően az önkéntesek között a szamosborhídiak nyertek az aranyosmeggyesiek és az érkávásiak előtt, míg a privátok között az Unio gyár tűzoltói bizonyultak a legügyesebbeknek az Electrolux és a Contitech lánglovagjai előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: