2006-05-03 22:28:52• hírek • Szatmar.ro

Ösztöndíj középiskolásoknak

Az Iskola Alapítvány középiskolások számára kiírt szociális ösztöndíj pályázata.

Az ISKOLA ALAPÍTVÁNY meghirdeti középiskolások számára a 2005–2006-os tanévre szóló szociális ösztöndíj pályázatát.
Pályázatot nyújthatnak be az anyagi nehézséggel küszködő szülők (törvényes képviselők) akiknek gyermekei eleget tesznek a következő feltételeknek:
– középiskolás tanulók, akik magyar nyelven folytatják tanulmányaikat, vagy olyan szakon tanulnak, amelyen magyar nyelvű oktatás nem létezik az illető megye területén (nincs magyar tannyelvű osztály vagy iskola), de a magyar nyelvet és irodalmat iskolában, intézményesített keretek között tanulják.
– IX–XIII. osztályos középiskolás tanulók, akik nem évismétlők. Kivételt jelent, ha valaki betegség miatt ismételt évet, és ezt igazolni is tudja,
– középiskolás diákok (IX–XIII. oszt.), akiknek magaviseleti jegye a 2004–2005-ös tanévben 10-es volt;
Középiskolai képzésnek számít minden olyan képzési forma, amely érettségi vizsgával zárul. A IX. osztályos tanulók esetében igazolni kell a képességvizsgán elért eredményt, a felsőbb osztályokban tanulók esetében pedig a tavalyi (2004–2005) tanévben elért tanulmányi átlagot. Minden tanuló esetében igazolni kell a 10-es magaviseleti jegyet, valamint azt, hogy milyen oktatási nyelven folytatja tanulmányait. A nem anyanyelvükön tanulóknak igazolniuk kell, hogy a magyar nyelv és irodalmat iskolában, intézményesített keretek között tanulják.
Az egy főre eső alacsony családi jövedelem mellett az ösztöndíj elnyerését befolyásolják a következő tényezők: az eltartásban lévő családtag súlyos betegségben szenved, a tanuló kollégiumban, albérletben lakik, vagy ingázik, a tanuló árva vagy félárva, a tanulmányi eredmények, a család eltartásában lévő testvérek száma.
Az ISKOLA ALAPÍTVÁNY a 2005–2006-os iskolai évben, 150 középiskolás tanuló egyszeri támogatását vállalja, fejenként 255 RON nagyságrendben. A pályázathoz szükséges a pályázati adatlap és a mellékletében felsorolt iratok. Az adatlap letölthető az Iskola Alapítvány honlapjáról, kérhető e-mailen az office@iskolaalapitvany.ro címen, illetve igényelhető személyesen, telefonon vagy levélben az alapítvány irodájában. Címünk: 400428 Cluj-Napoca, str. Aron Densusianu, nr. 6A., tel/fax: 0264-592-668.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: