2020-02-03 11:24:24• hírek • Bede Emőke

A szatmári sofőrjelölteknek alig több mint fele jut el a gyakorlati vizsgáig

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Ahhoz, hogy valaki egy vezetői engedély boldog tulajdonosának mondhassa magát, nem elég tökéletesen ismerni a KRESZ-ben foglaltakat, hiszen a gyakorlati vizsga is számos olyan buktatót hordoz magában, melyek még azok számításait is keresztülhúzhatják, akik egyébként úgy érzik, magabiztosan, a szükséges képességek birtokában tekergetik a kormányt.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szárnyai alatt működő Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgáltat nemrégiben közzétette a 2019-es év mérlegét. A beszámoló szerint 2019-ben 13 041 személy próbált szerencsét a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgán, a népes csoportnak azonban csak az 56,07 százaléka tudta megugrani a mércét, azaz a gyakorlati vizsgán való részvételre való jogot mindösszesen 7 313-an nyerték el. Természetesen e kicsivel több mint 7 ezer sofőrjelölt közül sem mindenkinek sikerült hiba nélkül teljesítenie a feladatsort, viszont az előző évekről eltérően a közszolgálat most nem közölte az erre vonatkozó sikerességi rátákat, illetve azt sem, hogy hány alkalommal tartottak in flagranti ellenőrzéseket az elméleti és gyakorlati vizsgák során.


A gépjárműnyilvántartó közszolgálat 2019-es tevékenységét nagy vonalakban summázó dokumentumból ezen felül kiderült, hogy a tavalyi év során összesen 18 836 darab, új és megújított jogosítványt bocsátottak ki. Forgalmi engedélyből összesen 26 429-at adtak ki, a rendszerből törölt járművek száma megközelíti az 5 ezret, az autótulajdonosk által kiváltott ideiglenes forgalmi engedélyek száma pedig elérte a 12 411-et.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: