2019-07-31 06:22:29• hírek • Szatmár.ro

A szatmári sakkozók uralták az Arad Open 8 éves kategóriáját

Három szatmári sakkozó az első 5-ben Aradon. Foto: satumareopen.com
Három szatmári sakkozó az első 5-ben Aradon. Foto: satumareopen.com

Augusztus 25-29. között szervezték meg az ország legrangosabb sakkversenyeként számon tartott Arad Open Nemzetközi Sakkfesztivált. Az esemény idén is nagy számban vonzotta a versenyzőket: csak a fő turnéján 19 ország több mint 200 sakkozója ült asztalhoz, és az ország majd minden szegletéből érkeztek versenyzők. 

 

A versenyen kiválóan szerepeltek a szatmári sakkozók: a 8 évesek kategóriájában három szatmári is az első 5-ben végzett, ráadásul az első helyért járó trófeát is egy szatmári versenyző hozhatta haza. A versenyt ugyanis, meglepetésre, a Vointa 5 éves sakkozója, a Ciprian Muntean és Páll Zoltán által felkészített Kovács Balázs nyerte veretlenül, aki 9 kör alatt 7.5 pontot gyűjtött.

 

A negyedik legjobb eredményt Kovács Ábel érte el, (Kovács Balázs testvére), ő 6.5 ponttal zárta a versenyt, pontegyenlőségben a harmadik helyezettel.  Szintén jó eredményt ért el a turnén Seletye Dominik is, aki 6 ponttal az ötödik helyen zárt. A szatmáriak jó eredményei miatt díjazásban részesült a Vointa Sakk-klub sakkmestere, Ciprian Muntean is, aki az Arad Open felnőtt kategóriájában bíróként is részt vett.

 


Kovács Balázs az első helyért, Ciprian Muntean az edzői munkáért kapott elismerést.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: