2017-07-24 11:29:06• hírek • Kocsis Zoltán

A szatmári rendőrök is lerótták kegyeletüket suceavai kollégájuk emléke előtt

A Szatmár Megyei Rendőrség és a vasúti rendőrség munkatársai egyaránt lerótták kegyeletüket Sorin Vezeteu, a Suceava megyei Burdujeni vasúti állomásán csütörtök este halálra késelt rendőrfelügyelő-helyettes emléke előtt.

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai az Eötvös (A.I.Cuza ) utcai kapitányság lépcsőjén, a vasúti rendőrség alkalmazottai pedig a szatmárnémeti, nagykárolyi és halmi vasútállomás előtt gyűltek össze és tartottak egy perces néma gyászszünetet.

Sorin Vezeteut csütörtök este késelte halálra egy 23 éves férfi a Suceava megyei Burdujeni vasútállomásán. Az elkövetőről kiderült, hogy büntetett előéletű, korábban Spanyolországban már szabadságvesztésre ítélték testi sértés miatt. A 38 éves rendőrfelügyelő-helyettes után két gyerek maradt árván.

Vasárnap több ezren kísérték utolsó útjára Vezeteut, a gyászolók között ott volt Carmen Dan belügyminiszter is. Klaus Iohannis államfő post mortem tüntette ki Vezeteut, akinek tragédiája után Mihai Tudose miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy ezután egyetlen rendőr sem járőrözik egyedül, a járőröző csapatok négy személyből állnak majd. 

Az incidenst követően a miniszterelnök jelentést kért a belügyminisztertől a foganatosítandó intézkedésekről. Ezzel párhuzamosan a miniszterelnök hétfőn a Victoria palotában találkozik a reprezentatív rendőrségi szakszervezetek vezetőivel. A megbeszélés témája olyan intézkedések meghozatala, amely megakadályozza, hogy a suceavaihoz hasonló esemény megismétlődjön. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: