2015-08-09 11:10:08• hírek • Szatmár.ro

A szatmári lányok nyerték a strandröplabda-kupát

Szombaton, kevéssel 19 óra után vette kezdetét a Szatmárnémeti Kupa felnőtt női strandröplabda-viadal döntője. Hogy a szatmáriak ifjúi lelkesedése vagy az ellenfél bolgár csapat tapasztalata vezet győzelemhez, ez volt a legnagyobb kérdés. Végül a Vajda Beáta-Matei Adriana összetételű szatmári csapat vitte el a trófeát.

Csütörtökön kezdődött és szombaton késő délután ért véget a nyolc csapat részvételével megrendezett szatmári strandröplabda-kupa. A házigazdák két alakulattal vettek részt a pénzdíjas versengésen, a VSK I.-es csapata pedig meg is nyerte a viadalt.

Az elődöntőkben a VSK csapata a Bukaresti Lionesses csapatát győzte le 2-0 arányban, Bulgária pedig 2-1-re nyert a Moldovai Köztársaság csapata ellen. A kisdöntőt így a moldávok játszották a bukarestiekkel, a harmadik helyet pedig a 2-0-ás végeredménynek köszönhetően a moldávok szerezték meg.

A döntőben a szatmári Vajda Beáta-Matei Adriana és bolgár Diana Malinova-Ruslana Slanleva feszült egymásnak. A két csapat között főleg a korban volt nagy különbség, hiszen a szatmáriak 17 és 18 évesek voltak, az ellenfelek pedig 29 és 31 életévükkel jóval tapasztaltabbaknak számítottak.

Az összecsapást végül a házigazdák nyerték 2-1 arányban, ezzel pedig növelték trófeáik számát, hiszen a páros országos bajnok a fiatalok között és ezüstérmes a felnőttek versenyében, sőt, a 18 év alattiak Balkán bajnokságán is ezüstérmesek lettek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: