2019-05-01 08:56:02• hírek • Közlemény

A szatmári fiatalok és gazdák is élnek az EU adta lehetőségekkel

Nekünk, fiataloknak elképzeléseink és véleményünk van az EU-ról, ennek pedig hangot kell adni a következő 5 évben az Európai Parlamentben” – fogalmazott kedden, Szatmárnémetiben Oltean Csongor, RMDSZ-es EP képviselőjelölt.

A Szatmár megyei City Rádióban beszélt kedden Oltean Csongor RMDSZ-es EP-képviselőjelölt az európai parlamenti választások jelentőségéről, majd húsfeldolgozó farmot látogatott meg, ahol jelenleg kétmillió eurós beruházást terveznek az Európai Uniótól nyert pályázati támogatásnak köszönhetően és egy teljes üzemet fognak működtetni. A gazdák saját tenyésztésű állományból gazdálkodnak. A farmon marha és juh mellett disznótenyésztéssel is foglalkoznak, a feldolgozott húst pedig értékesítik.

 

Oltean Csongor kedden egy kerekasztal-beszélgetésen is részt vett, ahol diáktanácsosokkal beszélgetett a közelgő választások fontosságáról, illetve a fiatalok közéletben való részvételéről, legyen szó diáktanácsokban zajló tevékenységekről vagy önkénteskedésről. A képviselőjelölt kiemelte ezeknek nem csak szépségét, hanem előnyeit is, mondva: ezáltal a fiatalok sokkal céltudatosabbak és nyitottabbak lesznek az élet különböző területein. „Tetszett az, hogy bár fiatalok, van véleményük, amit ki is mernek nyilvánítani” – tette hozzá Oltean Csongor EP-képviselőjelölt.


„A beszélgetésen szóba kerültek az EU által főként fiataloknak kínált lehetőségek, amelyek által megnyílnak előttük olyan kapuk, mint például az Erasmus+ program, amelynek köszönhetően együtt gondolkodhatnak más országok fiataljaival, tervezhetnek közösen, beutazhatják Európát és így tovább. Ők annak a generációnak a tagjai, amelyiknek ez természetes dolog, hiszen ebben nőttek fel”– tette hozzá Mureșan István, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: