2019-03-30 07:07:11• hírek • MTI/Bede Emőke

A szatmári csendőrség is csatlakozik a Föld órája mozgalomhoz

Szombat este 20 óra 30 perckor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint a világ több ikonikus épületének díszkivilágítását is lekapcsolják a Föld órája mozgalomhoz csatlakozva.

A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.


Ahogyan az előző években már megszokhattuk, a mozgalomhoz a Román Csendőrség minden egysége, azaz a szatmáriak is csatlakoznak. A hatóság közlése szerint minden székhelyen lekapcsolják a világítást, illetve kikapcsolnak minden elektromos készüléket, kivéve természetesen a kommunikációs és diszpécserrendszert, hiszen sürgős riasztások ilyenkor is befuthatnak. A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség mindenkit arra buzdít, csatlakozzon a Föld órája mozgalomhoz, és 20:30-tól 21:30-ig nélkülözze önkéntesen a villanyáramot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: