2020-08-05 09:50:50• hírek • Bede Emőke

A szatmári STEA Egyesület is részesült a francia támogatásból

Franciaország Nagykövetsége a Francia Intézettel közösen úgy döntött, hogy anyagi támogatással segíti azon romániai civilszervezetek munkáját, akik a koronavírus-járvány idején is a hátrányos helyzetben levők megsegítéséért dolgoznak.

A támogatott szervezeteknek felajánlott 3 ezer euró az élelmiszerek és a higiéniás termékek folyamatos biztosítását, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint az iskolaelhagyás megelőzését hivatott elősegíteni. A koronavírus-járvány ugyanis még inkább rámutatott a társadalmi rétegek között egyenlőtlenségekre, mi több, még sebezhetőbbé tette az amúgy is marginalizált helyzetben levő családokat, közösségeket.


Azon egyesületek, amelyeknek sikerült idővel bizalmi kapcsolatot kialakítani Franciaország Nagykövetségével és a Francia Intézettel, jelenleg is szociális szolgáltatásokkal segítik a járvány által súlyosan érintett, és épp ezért méginkább kiszolgáltatott helyzetbe került csoportokat: a szegény környezetben élő gyerekeket, fiatalokat, a fogyatékkal élőket, a hajléktalanokat, az egyedülálló anyákat vagy épp a drogfüggőket. Szatmár megyéből egyetlen civilszervezet, a STEA Egyesület részesült a 3 ezer eurós támogatásban – derül ki az adományozók közleményéből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: