2012-12-07 11:09:03• hírek • Szatmár.ro

A szatmári MPP nyílt levele a választókhoz

Hegedűs Pál és Zazula Béla
Hegedűs Pál és Zazula Béla

Hegedűs Pál megyei elnök és Zazula Béla városi elnök nyílt levele a vasárnapi választások kapcsán.

Tisztelt Szatmár megyeiek!

A Magyar Polgári Párt az elmúlt években igyekezett kritikus tükröt állítani közösségünk képviselői elé. Választási lehetőséget kínáltunk a magyaroknak szerte Erdélyben, olyat, amely hasznos és hathatós erővé kovácsolhatja a nemzeti képviseletet Románia parlamentjében és az önkormányzatokban is.

A magyar-magyar párharcnak vesztesei és hamis prófétái egyaránt lettek, de amit a felelős politikusok nem tudtak eldönteni, azt döntésre vitték helyettük a választópolgárok erdélyszerte a választásokon. Így biztosították a hathatós magyar képviseletet a magyarlakta vidékekeken, így biztosítottak jövőt és boldogulást számukra otthonukban, szülőföldjükön.

Most azonban elérkezett az ideje annak, hogy - átértékelve az elmúlt évek eseményeit - a Magyar Polgári Párt a nemzet megmaradásáért döntést hozzon. Okulva a helyhatósági választások eredményéből úgy véljük, jelenleg nincs esélye annak, hogy két magyar szervezet bejusson a román parlamentbe.

Az elmúlt időszakban felerősödött román nacionalista felhangok aggódásra és összefogásra kell ösztönözzenek minden magyart. Ennek az erős összefogásnak a jeleként, a választások rendkívüli tétjének felismerése után a Magyar Polgári Párt vezetősége úgy döntött, nem indít jelölteket, a magyarság képviseletét veszélyeztetve.

A szatmári magyaroknak tudniuk kell, hogy az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) nincs esélye bejutni a parlamentbe, ezért az erre a pártra leadott szavazatok egytől egyig román pártok jelöltjeit juttatnák mandátumhoz.

Ezért arra kérjük szimpatizánsainkat és minden felelős magyar embert Szatmár megyében, hogy döntsön felelősen december 9-én. Tegye félre az elmúlt évek sérelmeit és a nemzeti értékeik védelmében december 9-én, vasárnap, a parlamenti választások napján járuljon minél nagyobb számban az urnákhoz és szavazzon az egyetlen olyan Szövetségre, amelynek esélye van képviselni közösségünket Románia Parlamentjében.


A fentieket figyelembe véve a Magyar Polgári Párt vezetősége december 9-én felelősen fog dönteni, és az erős magyar érdekképviseletre szavaz! Tegyünk így mindannyian, akiknek fontosak a nemzeti értékek, akiknek fontos a megmaradásunk!

Hegedűs Pál
az MPP Szatmár megyei elnöke az MPP Szatmárnémeti elnöke
és
Zazula Béla
az MPP Szatmárnémeti elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: