2016-01-18 14:48:29• hírek • Szatmár.ro

A szatmárhegyieké lett a legjobb májashurka

Egy 180 kilós mangalicát vágott a Napkori Böllérversenyen a Szűcs Szabolcs vezette csapat.

Nyíregyháza szomszédságában, Napkoron szombaton tartották a nemzetközi hírű böllérversenyt, amelyen természetesen most is képviseltette magát a szatmárhegyi csapat. Ennek tagjai közül sokan már péntek este nekiláttak a sátor felhúzásához, az előkészületek elvégzéséhez, szombaton kora reggel pedig neki is kezdtek a 180 kilós mangalica leöléséhez, majd feldolgozásához.

A szatmárhegyiek visszatérő, sőt, törzsvendégek a böllérversenyen: annak 15 kiírásából 14-en ott voltak. A verseny a testvértelepülési kapcsolatok ápolása is egyben, hiszen Napkor Szatmárhegy testvértelepülése.

A versengés most is kitűnő eredménnyel zárult a szatmárhegyiek számára: a zsűri ugyanis nekik ítélte a legjobb májashurka készítéséért járó díjat.

"Örülök a díjnak, de annak még jobban, hogy igen népes csapat gyűlt össze a sátrunknál, több mint száz szatmárhegyi vett részt a csapatban vagy drukkolt nekünk a helyszínen" - mondja Szűcs Szabolcs polgármester. Hozzátéve: már nagyon készülnek az RMDSZ-bölérversenyre, amit idén február elején tartanak majd Lázáriban.





Szatmárhegy sátra a Napkori Böllérversenyen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: