2015-01-20 13:49:55• hírek • Szatmár.ro

A legfontosabb díjjal tért haza Napkorról Szatmárhegy csapata

A szatmárhegyiek kapták meg a verseny legnagyobbnak számító elismerését, a legjobb böllérnek járó díjat.

A hétvégén tartották meg a legendás hírű böllérversenyt Napkoron, amelyen a hagyományokhoz híven részt vett a szervezők testvértelepülése, Szatmárhegy csapata is. A hegyiek immár 13. alkalommal vágtak disznót és mutatták meg a hagyományos ételeiket a nagyközönségnek.

Idén kegyes volt az időjárás a böllérveseny résztvevőihez, úgyhogy minden adott volt, hogy remek hangulatú legyen a megmérettetés. Ráadásul nagy volt az érdeklődés is: idén több mint 12 ezren látogattak ki a rendezvényre. A Szatmárhegyi különítmény egy része - tíz személy - már pénteken elutazott a helyszínre, hogy előkészítsék a terepet, a szurkolók és a csapat másik fele szombat reggel érkezett meg. Félegyházi Sándor a hajnali órákban szúrta meg a mangalicát és meg is kezdődött a feldolgozás.

A szatmárhegyiek munkáját kíváncsi szemek kísérték: különösen a perzselés momentumánál gyűlt össze tömeg és több tévéstáb is. Szűcs Szabolcs polgármester és csapata ugyanis a versenyen egyedüliként szalmával perzselte meg a disznót, mások gázlánggal vagy forrázással dolgoztak.

S míg a szatmárhegyiek sürögtek-forogtak, az arra járók finom falatokat kóstolhattak meg, hiszen a küldöttség már kész termékeket is vitt kínálgatni a versenyre. Volt ott kocsonya, kolbász, császárszalonna, mangalicasonka és disznófősajt is, a kóstolók pedig elragadtatva dícsérték a szatmári ízeket.

Szombat este aztán sor került a díjátadásra is. "A verseny legfontosabb díját kaptuk meg, a legjobb böllérnek járó díjat. Tizenháromszor vettünk részt a böllérversenyen, de úgy tűnik, mostanra érett össze a csapat és tudtuk a legjobb formánkat hozni" - mondja lelkesen Szűcs Szabolcs. A díjkiosztást követően a szatmárhegyiek a VIP-részlegen ünnepelhettek, ahol Támba Miklós főszervező látta vendégül őket. A vacsora mellé élő, kannás-citerás-hegedűs cigánymuzsika szólt.

Az idei Napkori Böllérversenyen részt vett még Szatmár megyéből az Erdődi Polgármesteri Hivatal és az Erdődi Petőfi Kör csapata, valamint a kaplonyi böllérek csapata is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: