2014-05-20 15:23:08• hírek • Kocsis Zoltán

A szatmárhegyi úttal kampányol a PSD

„Sehol, egyetlen másik erdélyi városban sincs ennyi illegális plakát és banner, mint Szatmárnémetiben", jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Pataki Csaba RMDSZ-es szenátor. „De nem kell csodálkoznunk, mert akinek ellenőriznie kellene a dolgokat, annak a pártja sérti meg leginkább a törvényeket", tette hozzá a politikus.

Pataki emlékeztetett arra, a törvény egyértelműen tiltja, hogy választási bannereket függesszenek ki vasúti vagy közúti felüljárókra, hidakra. Ennek ellenére a Hegyi úton, a vasúti felüljárón négy óriási molinó is ki van feszítve. De találkozhatunk bannerekkel a Decebal-híd korlátjához kötve vagy éppen a Batizi úti vasúti felüljárón.

Csak a Hegyi úton (a Burgya-saroktól a Petrom benzinkútig) nem kevesebb, mint 47 választási banner van az út fölé kifeszítve - és akkor még nem beszéltünk a tömbházak falain lévőkről. A Megyei Választási Iroda értesüléseink szerint felszólította a PSD-ét, hogy távolítsák el a bannereket a felüljárókról, ám ők inkább vállalják a bírságot....

„Van olyan párt, amely a kegyeletsértéstől sem riadt vissza”, utalt Pataki Csaba a kiskolcsi esetre, amikor a Polgári Mozgalom a helyi református temető kerítésére aggatta ki a bannerét. „A bukaresti Központi Választási Irodából hívtak telefonon, nem akarták elhinni, hogy ilyen is megtörténhet. Az ominózus párt biztos a halottak szavazataira is számít”, ironizált a politikus.

„Nem nevezhetjük törvénytelennek, ám erkölcsileg mindenképp megkérdőjelezhetőek azok a román nemzeti színekben pompázó molinók, amelyeken Victor Ponta miniszterelnök, valamint a megyei tanács csonka vezetősége található. A jelek szerint vagy Pontának vannak gyenge képességű tanácsosai vagy az itteni, még gyengébb képességű politikusok javaslatára készülhettek el ezek a bannerek, ám annak üzenete mindenképpen kérdéseket vet fel. Miért kell emlékeztetni a szatmáriakat, hogy a román kormány támogatja Szatmár megyét? Könyörgöm, nem ez a feladata? Nem ezért van ott? Vagy eddig nem támogatta, csak a kampányban? Május 25 után pedig megint nem fogja?", elemezte a molinó üzenetét Pataki.

A szenátor a PSD egy másik választási öngóljára is felhívta a figyelmet. A Szatmárnémetit Szatmárheggyel összekötő út fölött Csonkáson Ponta és Ovidiu Silaghi mosolyog a következő üzenettel: megcsináltuk a megígért utat! „Legfeljebb aki olyan magasságokban utazik, mint amilyen magasan a banner van, az nem veszi észre, milyen katasztrofális állapotban van az út", élcelődött Pataki.

A szatmárhegyi útról készült fényképek pedig a szenátort igazolják. Az útszakaszt minden évben toldozzák, foltozzák ugyan, ám ettől nem lett egyenletesebb az aszfalt. Ráadásul nagyobbnál nagyobb gödrök tátonganak mindenütt. A Ponta-Silaghi páros egy másik utat is megígért az elmúlt héten - kerülőút, harmadik Szamos-híd -, ám ha csak ilyen minőségben képesek megépíteni, mint a szatmárhegyi utat, akkor minimum elgondolkodtató: érdemes-e hozzáfogniuk....

Pataki szót ejtett egy másik sokat emlegetett útszakaszról, a Szatmárnémetit -Apával összekötő útról is. A tavaly ősszel elkezdett építés még nem ért véget, Apa közelében még hiányzik néhány kilométer, ám Szatmárudvarinál már elkezdték ismét leaszfaltozni az utat. „Nem kellett volna előbb befejzeniük, aztán elkezdeni újra aszfaltozni", tette fel a költői kérdést a politikus.

„Ha ellenfeleink így viselkednek a kampány ideje alatt, akkor így fognak viselkedni május 25-én is: azaz nem fogják tiszteletben tartani a törvényeket. Máris látok előjeleket, amelyek azt sejtetik, megpróbálják majd megváltoztatni az eredményt, hogy elegánsan fogalmazzak! De sebaj! Mi is kamerákkal fogjuk figyelni a szavazóházakat, nehogy több legyen majd a szavazat, mint ahányan bementek az épületbe", jelentette ki Pataki.

A szenátor arra kért minden egyes állampolgárt: ha valaki szabálytalanságot, turpisságot észlel, azonnal jelentse az RMDSZ-nek, a szövetség pedig megteszi a szükséges lépéseket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: