2018-04-05 11:40:41• hírek • Közlemény

A szatmárhegyi templom búcsúja

A húsvétot követő első vasárnap Isteni irgalmasság vasárnapja, melyet Faustyna lengyel szerzetesnővér hagyományozott ránk, Jézus Krisztus kérése alapján.

Jézus első alkalommal 1931-ben, Plockban beszélt Fausztina nővérnek arról a kívánságáról, hogy ünnepet szenteljenek az Isten Irgalmasságának: ,,Azt kívánom, hogy a képet, melyet ecsettel fogsz megfesteni, húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg! Ez a vasárnap legyen az Irgalmasság ünnepe!'' (a nővér naplójából, 49).


Az Isteni irgalmasság ünnepe tehát magától Jézustól ered, amikor így szól: „Kívánom, hogy az Irgalmasság ünnepe menedék és menekvés legyen minden lélek, főleg a szegény bűnösök részére. (…) Ezen a napon nyitva állnak Isten zsilipjei, melyeken keresztül a kegyelmek folynak.” (Napló 699) ,,Aki ezen a napon az Élet Forrásához járul, bűnei és az értük járó büntetés teljes elengedését nyeri el.'' (Napló 300)


Faustyna lengyel szerzetes szavain keresztül Isten így fogalmazta meg: „Irgalmam Jézus istenemberi szívén keresztül jutott el hozzátok, a lelkekhez, mint a napsugár a kristályokon keresztül.” Az ünnepet 1938-ban hirdette meg a szerzetesnővér, Szent II. János Pál pápa pedig 2000-ben rendelte el az Egyház számára - minden húsvét utáni vasárnapon ünnepeljük az Isteni Irgalmasságot.


A Szatmári Egyházmegyében a szatmárhegyi templom titulusa Isteni Irgalmasság, búcsújára április 8-án, délután fél egytől kerül sor, Molnár Eduárd Gábor szamosdarai i.h. lelkész ünnepi szónoklatával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: