2007-04-03 10:59:11• hírek • Tamás Jakab

A szatmárhegyi réttől a Dakarig (I.)

 Gyenes Emánuel: "gyerekkoromban mindig véresen mentem haza."

 A Szatmár.ro Gyenes Emánuellel, városunk méltán híres motorversenyzőjével beszélgetett gyermekkoráról, pályafutásának kezdetéről, sikereiről.

Gyenes Emánuel 1984 március 3-án született Szatmárhegyen. Már gyermekkorában vonzódott a technikai sportokhoz, talán éppen ezért teljesen érthető módon a gokartozni kezdett.  5 éves korában már szinte bárki összefuthatott vele a gokart edzéseken, és ez így ment 9 éven keresztül. Mindeközben egy másik kedvenc elfoglaltsága is volt, mégpedig a BMX. Nagyon sokat gyakorolta a különböző figurákat, és szinte menetrendszerűen jöttek a nagyobbnál nagyobb esések. - Szinte állandóan véresen mentem haza egy balul sikerült mutatvány után, mondta Mani.

14 éves korában jött el a nagy nap, amikor is egy városnapon a KTM Románia motorokat állított ki a városközpontban. Mani eredetileg egy gokart bemutató miatt volt ott, de a motorok rögtön elnyerték tetszését. Ekkor odalépett hozzá Szilveszter Zsolt, és megkérdezte, nem lenne e kedve kipróbálni egy gyermekmotort. Gyenes kipróbálta, és kissé eltúlozva akár azt is mondhatnánk, azóta sem szállt le róla.

- Ezután szinte minden nap a KTM szatmárnémeti üzleténél lógtam. Valójában nem csináltam ott semmit, csak bámultam a motorokat, de nekem ez is elég volt.

Kezdetben elvitték néhány versenyre, de akkor még nem állt rajthoz, csak ízlelgette a légkört.

- 16 éves koromban kaptam az első motorom. Édesapám vett nekem egy 50 köbcentis endurót, amivel gyakran jártam ki a mezőre gyakorolni. Igazából ekkor döbbentem rá, hogy motorozni akarok…

 


 

 Folytatás:

A szatmárhegyi réttől a Dakarig (II.)

A szatmárhegyi réttől a Dakarig (III.)

A szatmárhegyi réttől a Dakarig (IV)

A szatmárhegyi réttől a Dakarig (V)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: