2009-12-14 15:12:40• hírek • Parajdi Andrea

Afrikaiakat segítenek

Második alkalommal vesz részt a Szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskola a magyarországi Kerek Világ Alapítvány karitatív célzattal indított programjában, amelynek keretében afrikai kisiskolásoknak gyűjtenek adományokat. Az iskola diákjai idén is egy betlehemes játék előadásával igyekeznek gyarapítani az afrikaiaknak szánt persely tartalmát.

Ebben az évben is nagy lelkesedéssel vágtak bele a 10-es számú Általános Iskola tanárai és diákjai a magyarországi Mórahalomról indult jótékony célzatú programba, hogy az idei tanévben két akció keretében pénzadományokat gyűjtsenek az afrikai kisdiákoknak. Első körben az iskola V-VIII. osztályos évfolyamából összeválogatott, magukat csak „Zöld cimboráknak" nevező diákcsoport a karácsonyi ünnepi időszakban egy betlehemes játékot ad elő a város különböző helyszínein. A darabot Csík Elvira, a 10. Számú Általános Iskola testnevelés-tanárnője, illetve Fehér Laura magyar irodalom szakos tanárnő közösen tanították be a gyerekeknek, akik közül sokan a tavalyi szereplés után idén már bátrabban vállalkoztak az új feladatra.

-Múlt héten a szülők már láthatták az előadást, azonban ezt a betlehemes játékot az iskola kapuin kívül most mutattuk be először - mondta lapunknak Csík Elvira testnevelés-tanárnő a hétfői szereplés után.

A tervek szerint a Zöld cimborák legalább hét helyi vállalathoz jutnak el az elkövetkezendő napokban, hogy mindenhová becsempésszenek egy kis karácsonyi hangulatot és közvetítsék a szeretet ünnepének üzenetét, és aztán mindezért természetesen zsebbe tehessék az afrikaiakhoz kerülő pénzadományokat.

-A tavalyi évben nagyon jól szerepeltünk, ezért a diákok egy Adriai nyaraláson vehettek részt. Idén is komolyan vesszük a versenyt, az a célunk, hogy minél több pontszámot összegyűjthessünk, mert akkor a munkánk eredményeképp nem csak az afrikaiaknak szerezhetünk örömet, hanem a saját kisiskolásainkat is meglephetjük egy kirándulással - magyarázza Csík Elvira tanárnő, majd hozzáteszi: tavasszal lesz még egy kemény feladat, akkor környezetvédelmi témában fognak egy vándorkiállítást összeállítani, majd azt különböző oktatási intézményekbe bemutatni.


Betlehemes játékkal gyűjtenek pénzadományokat a 10-es iskola diákjai.

Betlehemes játékkal gyűjtenek pénzadományokat a 10-es iskola diákjai.

Betlehemes játékkal gyűjtenek pénzadományokat a 10-es iskola diákjai.
Betlehemes játékkal gyűjtenek pénzadományokat a 10-es iskola diákjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: