2005-10-23 13:23:19• hírek • Szatmar.ro

A számok szimbolikája

Minden számjegynek megvan a maga jelentősége, szimbolikája, jelentése.

A számok szimbolikája

Minden számjegynek megvan a maga jelentősége, szimbolikája, jelentése. Összeállításunkban egy szakértő véleménye alapján ismertetjük a legfontosabb ezekkel kapcsolatos tudnivalókat.

1

Az egyes a megbonthatatlan tökéletes egység, az isteni elv száma. Kifejez minden olyan számdékot, amely a "semmiből" hív életre dolgokat - a gondolat teremtőerejének szimbóluma. (értelemszerűen nagyon ritkán jön ki, hiszen a 10-et nem kell tvább összeadni.)

2

A kettes a dualizmus, az egymást kiegészítő ellentét száma: a sötét és a világos, a meleg és a hideg, a jó és a rossz harcának szimbóluma. A Hold uralma alatt álló szám "viselőjének"lelkében együtt él a pokol és a menny, mégis kiegyensúlyozott ember.

3

A hármas a bölcsesség száma - a test, a lélek, és a szellem tökéletes harmóniája, az egészség, a gazdagság szimbóluma. Jupiter uralma alatt áll: viselője szerencsés ember, akit "elhord a hátán a sors", s nem kell egzisztenciális problémákkal bajlódnia.

4

A négyes az örök körforgás végtelenségének száma. A keletiek szerint az újraszületés, az évszakok váltakozásának szimbóluma. A Föld jelképezi viselője ezért, megbízható, nyugodt, kényelmes ember, aki értékel minden földi jót, de nem kedveli a járatlan utakat.

5

Az ötös a szellemiség, az intellektus száma, az örök körforgásból való kilépés szimbóluma. A Merkúr uralja: viselője értelmes fogékony, kiváló írás- vagy beszédkészséggel rendelkezik, logikusan gondolkodik és mindig rendszerezi az információkat.

6

A hatos a művészet, a harmónia száma. Kifejezi mindazt, ami szép, kellemes, jó és nemes. A szeretet bolygója, a Vénusz uralja, így viselője érzékeny, romantikus lélek. Aki mindig békés megoldásokra törekszik, de az igaztalan dolgokkal szemben képes akár keményen is fellépni.

7

A hetes mágikus szám, az illuzió, az álom szimbóluma. A Hold mint jelkép uralja, ezért viselője kiismerhetetlen, titokzatos ember, akit különleges megérzései vezetnek, belelát mások gondolataiba, és befolyásolni is képes a körülötte zajló eseményeket.

8

A nyolcas az idő, a sors, a beteljesülés száma. Keleten a Karma, a görögöknél a Kronosz, a rómaiaknál Szaturnusz képviselte szimbólum.Viselője komoly, megfontolt ember, aki megveti a könnyelműséget. És hihetetlen szívósággal éri el a maga elé tűzött célokat.

9

A kilences az akarat teremtőjének száma. A Mars uralma alatt áll, ezért a harc az érvényesülés szimbóluma. Viselője energikus és nyughatatlan, mindig új kihívásokat keres. Kalandvágyó, céltudatos, határozott, akit örökké hajt a vére.

10

A tizes a teremtett világ mesterszáma, a világegyetem végtelenségének és teljességének szimbóluma.Uralkodója a Nap, "Isten képmása", ezért viselője rendkivüli kisugárzású, karizmatikus ember, aki már puszta jelenlétével felhívja magára a figyelmet.

 

she.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: