2014-01-20 14:32:41• hírek • Szatmár.ro

A számítógépezés fokozza a csokoládéfogyasztást

A csokoládéról mindenki tudja, hogy nemcsak az egyik legnépszerűbb édesség, de számos egészségre gyakorolt jótékony hatása van.

Többek között felszabadítja a boldogsághormonokat és fokozza az agyi aktivitást. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A felnőttek közül pedig a nőket szokták az első számú csokoládéfogyasztóknak kikiáltani.

Már-már elfogadott reakciónak számít, hogy lelki probléma esetén sokan csokoládéval igyekeznek problémájukat orvosolni.

Annak is tudatában vagyunk, hogy a napi több órányi számítógépezés milyen negatív hatással van a látásra és a testtartásra stb. Arra, hogy milyen összefüggés van a csokoládéfogyasztás és a túlzott számítógépezés között, egy svéd kutatócsoportnak köszönhetően a napokban derült fény.

Azoknak a személyeknek, akik munkahelyükön a nap legnagyobb részében számítógép előtt dolgoznak, a mentális stressz következtében hirtelen leesik a vércukorszintjük, az éhségérzetet kiváltó hormonok szintje pedig megemelkedik.

A számítógép előtt töltött hosszú órák valóban túlsúlyhoz vezetnek, nemcsak az ülés és a kevés mozgás miatt, hanem azért is, mert a fokozott összpontosítás, a mentális tevékenység miatt az „agy is éhezik" tehát energiára van szüksége annak érdekében, hogy a szükséges feladatokat véghezvigye. A leggyorsabb utánpótlás pedig a cukorból nyeri.

A vércukorszint visszaesését az agy úgy fogja fel, mint amikor hirtelen több kalóriát veszít, ezért arra törekszik, hogy a veszteséget azonnal édességgel pótolja, leginkább csokoládé által. A kutatók szerint tévénézéskor is azonos folyamat zajlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: