2009-02-04 22:32:03• hírek • Csenteri Judit

A szakszervezetek sztrájkot ígérnek

Amint a NewsIn.ro portál híreiből kiderült, még nem biztos, hogy az Oktatási Minisztérium megkapja a Bruttó Hazai Termék 6 százalékát.

Az.„Alma Mater” Szakszervezeti Szövetség vezetője, Razvan Bobulescu nyilatkozata szerint elképzelhető, hogy az Oktatási Minisztérium a GDP kevesebb, mint 5 százalékát kapja csak meg ebben az évben.

A szövetség vezetőjének elmondása szerint a szakszervezetek még egy hetet hajlandóak várni arra, hogy végleges döntés szülessen, ezt követően lépni és tiltakozni fognak.

Az egyetemi tanügyi káderek képviselője is elégedetlenségét fejezte ki a kutatásokra kiutalt pénzösszegekkel kapcsolatban. Felére csökkentették ugyanis az egyik, Európa szinten legkisebb költségvetést, amely amúgy is elégtelen volt a különböző kutatásokra.

Az Oktatási Miniszter, Ecaterina Andronescu ugyanakkor azt nyilatkozta a hírportálnak, hogy eddig nem történtek változások a GDP-ből az Oktatásra szánt összeggel kapcsolatban, s úgy véli egyenlőre oka sincs arra, hogy kételkedjen a tanárok jövőbeni fizetésemelésében.

Oktatás az iskolákban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: