2013-11-13 15:54:10• hírek • Kocsis Zoltán

A szakszervezet a prefektúrán, a diákok az iskolában tiltakoztak

Amíg a tanügyi szakszervezetek vezetői a prefektussal tárgyaltak, addig (egyes) diákok az iskolákban tiltakoztak az oktatás területén tapasztalt tarthatatlan állapotok ellen - emígyen foglalhatjuk össze a szerda délelőtti eseményeket.

Reggel 09.00 órakor a Szatmár Megyei Prefektúrán Eugeniu Avram kormánybiztos, Radu Roca, Szatmárnémeti alpolgármestere, Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Pénzügyi Hivatal igazgatója, valamint Mariana Roman, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője fogadta a Ioan Dragan szakszervezeti vezető vezette küldöttséget.

A megbeszélés témái - az intézménytől kapott tájékoztatás szerint - a tanügyi alkalmazottak fizetésének biztosítása, a bírósági úton visszaperelt, korábban levont fizetések kifizetése, valamint a fogyatékkal élők szociális gondozóinak kifizetése volt.

A tárgyalást követően Avram felszólította a dekoncentrált intézmények jelen lévő vezetőit, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a problémák orvoslására. A felek megyegyeztek abban is, hogy közös memorandumot fogalmaznak meg és juttatnak el a tanügy- és a pénzügyminisztériumhoz. Ennek érdekében november 21-én találkoznak ismét, amikor véglegesítik a memorandum szövegét.

Miközben a politikusok a Közigazgatási Palotában tárgyaltak, Szatmárnémetiben több diák is csatlakozott ahhoz az országszerte meghirdetett akcióhoz, melynek keretein belül fehér szalagot kötöttek karjukra. A japán sztrájkban például a Mihai Eminescu Gimnázium 650 diákja vett részt - információnk szerint viszont a magyar nyelvű középiskolák diákjai nem társultak a tiltakozó akcióhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: