2012-03-09 14:27:08• hírek • Kocsis Zoltán

Júniusban nyitná meg kapuit a modern Poliklinika

A Megyei Tanács hozzákezd a régi kórház felújításához is. Csehi Árpád elmondta, már elkészült a műszaki dokumentáció, hamarosan kezdetét vehet a közbeszerzési eljárás. Az onkológiát viszont még a tavasz folyamán átadják.

Idős nő próbál benyitni péntek reggel a szatmárnémeti Poliklinika ajtaján, mit sem törődve az építkezési korláttal és a hatalmas „Felújítás miatt zárva" feliratokkal. Az ajtót kinyitva egy kőműves tudatja vele: a Poliklinika zárva. Ez az állapot a tervek szerint júniusig tart majd, akkor pedig egy minden eddig tapasztaltnál szebb, modernebb, hatékonyabb és jobban felszerelt létesítmény várja majd a járóbetegeket.

A munkálatokhoz március elején láttak hozzá, egyelőre csak belül. Első lépésként az ajtókat szerelték le, a beázott vakolatokat verték le. A munka nagyja azonban ezután következik: az időjárás függvényében két héten belül hozzálátnak a tetőszerkezet és a külső vakolat felújításához, az ablakok cseréjéhez, a hőszigeteléshez.

A Poliklinika felújításának teljes költsége kicsivel meghaladja az 5,56 millió lejt. Ennek nagyobbik részét az egészségügyi minisztérium, kisebbik részét pedig a Megyei Tanács fedezi. Szatmárnémeti városa néhány orvosi berendezés beszerzésével járul hozzá a felújításhoz. Ilyen például egy digitális röntgengép. „Internetes összeköttetésben lesz a Megyei Kórházzal, így az ottani orvosok is azonnal tisztában lesznek a látlelettel", magyarázta Csehi.

A Megyei Tanács elnöke, mint jó házigazda, végigvezette meghívottjait, azaz a sajtó képviselőit a jelenleg egy építkezési telephez hasonlító épületen. „A Poliklinika minden olyan felszereléssel el lesz látva, ami szükséges a járóbeteg-ellátáshoz. Azt szeretnénk, hogy a páciensnek ne kelljen elmennie három helyre: itt minden szükséges vizsgálatot el lehessen végezni", magyarázta Csehi. A szintén jelen lévő Mircea Govor tanács-alelnök leszögezte: az épületben csakis a Megyei Kórház égisze alá tartozó munkálatok zajlanak majd, nem lesznek tehát magánrendelők.

A kivitelező, egy nagyváradi cég, csakis a munkálatok elvégeztével, azok lezárásával kapja meg a pénzét. „Ezzel egyrészt serkenteni szeretnénk a folyamatos minőségi munkát, mivel csak kedvező eredmény esetén jutnak hozzá pénzükhöz. Másrészt viszont szeretnénk elérni, hogy minél hamarabb átadhassuk a betegeknek az épületet - természetesen a sietség nem mehet a minőség rovására", nyilatkozta Csehi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: