2011-12-05 17:11:50• hírek • Kocsis Zoltán

A szakadó esőben is ünnepeltek az önkéntesek

Az Európai Bizottság a 2011-es esztendőt az Önkéntesség Évének nyilvánította, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet pedig hétfő délután ünnepelte meg saját segítőit. A Szamos bevásárlóközponttal szemben, a „gödörben" a szakadó eső ellenére is szép számú önkéntes jelent meg.

Szabó Mária Laura, a Caritas vezető munkatársa beszédében megköszönte a szervezet önkénteseinek munkáját, elhivatottságát és kreativitását. Köszönetet mondott továbbá annak a 16 iskolának, akik segítik a karitatív szervezet munkáját, továbbá az egyházaknak és kollégáinak. Elmondta, hogy az idei esztendőben havi száz órában, összesen több, mint ezer munkaórát dolgoztak önkénteseik.

Ilyés Gyula polgármester kétnyelvű beszédében kiemelte az önkéntesek tevékenységének fontosságát, hangsúlyozva, hogy az egészségesebb, fejlettebb társadalmakban szerepük jóval nagyobb. „Egy közösség három pilléren alapszik: az adminisztráción, a gazdasági szektoron és a civil szférán, amiben jelentős szerepet játszanak az önkéntesek - mondta a polgármester. Köszönettel tartozunk munkájukért és szükségünk is van rájuk. Ők azok, akiknek nem csak igényeik vannak, de tesznek is a közösségért", fogalmazott Ilyés.

A zord időjárási körülmények közepette az önkéntesek magyarul és románul is elénekelték az általuk komponált „önkéntesek himnuszát", majd az esemény zárómozzanataként szabadjára engedték a héliummal megtöltött lufikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: