2018-06-22 11:59:31• hírek • Bede Emőke

A szabálytalankodó gyalogosok sem ússzák meg büntetés nélkül

Ha egy gyalogost is érintő közlekedési baleset történik, az emberek hajlamosak egyből az autó sofőrjét megbélyegezni különféle jelzőket aggatva rá. Azonban néhány esetben pont a gyalogos az, aki magasról tesz a szabályokra, s pont ezzel sodorja magát veszélybe.

Szatmár megyében a balesetek legfőbb kiváltó oka a gyorshajtás, ám ezt szorosan követi a gyalogosokáltal elkövetett szabálytalanság is. Épp ezért a szatmári rendőrök csütörtökön kifejezetten azokat a gyalogosokat vették célpontba, akik arra ki nem jelölt helyen, körültekintés nélkül keltek át az úton. De persze azok a sofőrök sem úszták meg, akik nem adták meg az elsőbbséget a zebrán áthaladó személyeknek. Az akció során 34 szabályszegést lepleztek le, a büntetések mellett pedig 3 jogosítványt is felfüggesztettek.
 

A megye többi pontján pedig a gyorshajtókra vadásztak. A nap végi mérleg szerint 34 büntetést osztottak ki és 10 vezetői engedélyt függesztettek fel. A két akció során kirótt pénzbírságok összege meghaladja a 23 ezer lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: